Μύκονος: Τη Δευτέρα άρση περιορισμών σε κυκλοφορία και μουσική

Πανάκριβο ρολόι απέσπασαν οι ληστές στη Μύκονο
EUROKINISSI

Αίρονται τα αυστηρά περιοριστικά μέτρα στη Μύκονο. Σύμφωνα με πληροφορίες, από τη Δευτέρα 26 Ιουλίου αναμένεται να ξανανοίξουν οι δραστηριότητες που είχαν ανασταλεί, όπως η μουσική στα εστιατόρια και τα νυχτερινά μαγαζιά. Αναμένεται επίσης να αρθεί και το μέτρο της απαγόρευσης κυκλοφορίας στη 1.00 μετά τα μεσάνυχτα. 

Η αλλαγή αποδίδεται στα επιδημιολογικά δεδομένα, καθώς έπειτα από τα πρώτα 24ωρα εφαρμογής των μέτρων φαίνεται να υπάρχει σταθεροποίηση ή και υποχώρηση του αριθμού των κρουσμάτων κορονοϊού. 

Εφόσον επιβεβαιωθεί και τις επόμενες ημέρες ότι η κατάσταση σταθεροποιείται, αναμένεται να ανακοινωθεί το εκ νέου άνοιγμα των δραστηριοτήτων στο νησί της Μυκόνου.  Υπενθυμίζουμε πως τα πρόσθετα περιοριστικά μέτρα αποφασίστηκαν για τη Μύκονο λόγω της ανησυχητικής τοπικής έξαρσης της επιδημίας με πολλαπλές συρροές.

Συγκεκριμένα όπως είχε αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, από το Σάββατο 17 Ιουλίου και λόγω της ανησυχητικής τοπικής έξαρσης της επιδημίας, η κυβέρνηση προχώρησε στην υιοθέτηση και εφαρμογή ειδικών μέτρων.

Περισσότερα σε Ειδήσεις