Καπραβέλος: 58χρονη δεν ήθελε να διασωληνωθεί - «Είδαμε και πάθαμε για να την πείσουμε»

Διασωλήνωση για τον Εφραίμ
EUROKINISSI

«Η σύγκρουση του ανορθολογισμού με την επιστήμη, θα έχει τραγικά αποτελέσματα. Η άρνηση συμμόρφωσης σε βασικούς κανόνες όπως ο εμβολιασμός, θα μας οδηγήσει σε έκρηξη του τέταρτου κύματος με ανυπολόγιστες συνέπειες. Έχουμε μια υπερμεταδοτική μετάλλαξη» τόνισε ο Συντονιστής Διευθυντής Β’ ΜΕΘ στο νοσοκομείο «Παπανικολάου», Νίκος Καπραβέλος μιλώντας νωρίτερα στον τηλεοπτικό σταθμό του Mega.

«Υπάρχει ανησυχία για τη μεγάλη διασπορά του ιού. Υπάρχει ρήγμα στο τείχος της ανοσίας που μας ανησυχεί πολύ. Για να μη κλείσουμε πάλι με οριζόντια μέτρα θα πρέπει να προσέξουμε πάρα πολύ. Δεν τελειώσαμε με τον κορονοϊό, τα χειρότερα είναι μπροστά μας. Το τέταρτο κύμα, με τη ρωγμή των ανεμβολίαστων, θα προσβάλλει πάρα πολύ» πρόσθεσε.

Ανεμβολίαστη δεν ήθελε να διασωληνωθεί

«Ήδη διασωληνώθηκε 58χρονη ανεμβολίαστη ασθενής. Ο γιός της νοσηλεύεται σε άλλο νοσοκομείο. Είδαμε και πάθαμε να πείσουμε την ασθενή να διασωληνωθεί. Δεν ήθελε. Είτε από φόβο, είτε γιατί δεν είχε εμπιστοσύνη. Προσπαθούσαμε να την πείσουμε. Και δεν ήταν το μοναδικό ανάλογο περιστατικό. Δεν πίστευε την τραγική εξέλιξη. ''Δεν θέλω την διασωλήνωση, δεν θέλω την διασωλήνωση'' έλεγε» ανέφερε.

«Οι ανεμβολίαστοι που νοσούν, νοσηλεύονται, μετά πείθονται. Όμως το θέμα είναι να μη φτάσουμε εκεί. Δηλαδή πρέπει ο καθένας να έχει ένα θύμα στην οικογένειά του για να καταλάβει τη σημασία του εμβολιασμού» συμπλήρωσε χαρακτηριστικά. Τέλος, ο κ. Καπραβέλος, τόνισε ότι ο κορονοϊός προσβάλλει όλα τα όργανα και ότι οι συνέπειές του είναι μακροχρόνιες.

Περισσότερα σε Ειδήσεις