Αποκλειστικό: Πώς ένα αίτημα φιλίας οδήγησε την Ομάδα ΔΙ.ΑΣ. σε σύλληψη για ναρκωτικά

Καναββη

Κατά τις βραδινές ώρες της Τρίτης, η Ομάδα ΔΙ.ΑΣ. Δυτικής Αττικής έλαβε σήμα για ενδοοικογενειακό επεισόδιο στην περιοχή του Ιλίου, το οποίο δεν έμοιαζε με τα συνηθισμένα περιστατικά.

Ρεπορτάζ: Κέλλυ Σαουάχ-Μαραγκουδάκη

Ειδικότερα, η Ομάδα ΔΙ.ΑΣ. που περιπολούσε στην ευρύτερη περιοχή του Ιλίου αφίχθη άμεσα στο σημείο όπου οι γείτονες τους υπέδειξαν την οικεία όπου ακούγονταν οι φωνές. Οι αστυνομικοί δίχως να χάσουν λεπτό χτύπησαν την κεντρική θύρα της οικείας, όπου άνοιξε μια κοπέλα ελληνικής καταγωγής, η οποία ανέφερε ότι ένα αίτημα φιλίας στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης του «facebook» έγινε η αφορμή για να διαπληκτιστεί με τον 20χρονο αλβανικής καταγωγής σύντροφό της.

To ζευγάρι για να μη δώσει αφορμή στους γείτονες, προσκάλεσε τους αστυνομικούς εντός της οικείας του όπου οι αστυνομικοί εντόπισαν ένα μαχαίρι με το οποίο η 24χρονη είχε απειλήσει πριν την άφιξή τους τον νεαρό.

Το έμπειρο μάτι του αστυνομικού που είχε τοποθετηθεί μπροστά από την είσοδο της οικείας εντόπισε ένα κλειστό, ορθογώνιο, πλαστικό κουτί πάνω σε ένα τραπέζι που του κίνησε την περιέργεια. Όταν ο αστυνομικός ρώτησε τους δύο ενοίκους για το περιεχόμενό του, η γυναίκα αυθόρμητα απάντησε ότι περιέχει μικροποσότητα ναρκωτικών για ιδία χρήση του φίλου της. Στο άκουσμα αυτού, ο 20χρονος τράπηκε σε φυγή (πεζός) με έναν από τους αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. να τον καταδιώκει στα στενά της περιοχής και να καταφέρνει τελικά να τον ακινητοποιήσει 3’ μετά πεζής καταδίωξης.

Kannabis

Ο συλληφθείς πρόβαλε σθεναρή αντίσταση γρονθοκοπώντας τον αστυνομικό στην προσπάθειά του να διαφύγει.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο άλλος αστυνομικός που ακολουθούσε τον συνάδελφό του με τη μηχανή ενεπλάκη σε τροχαίο ατύχημα με αποτέλεσμα να τραυματιστεί σοβαρά και να διακομισθεί εσπευσμένα στο νοσοκομείο.

Η 24χρονη, παρέδωσε το πλαστικό κουτί στους αστυνομικούς, το οποίο περιείχε ένα κινητό τηλέφωνο, ένα μεταλλικό τρίφτη με υπολείμματα κάνναβης, 14 τσιγάρα από τα οποία είχε αφαιρεθεί ο καπνός, αναπτήρες, μία συσκευασία χαρτάκια με τζιβάνες, το χρηματικό ποσό των 50€, ένα αυτοσχέδιο τσιγάρο κάνναβης συνολικού βάρους 1γρ., μία νάυλον συσκευασία με ακατέργαστη κάνναβη συνολικού βάρους περίπου 50γρ., υπολείμματα κάνναβης βάρους 5γρ. και μια ζυγαριά ακριβείας.

Στην συνέχεια κατά τη σωματική έρευνα που διενεργήθηκε στον 20χρονο υπήκοο Αλβανίας ανευρέθη το χρηματικό ποσό των 240€ (2χ50€, 5χ20€ και 4χ10), τα οποία παραδόθηκαν στο Τ.Α. Ιλίου.

Μετά το λαβράκι που τσίμπησε η Ομάδα ΔΙ.ΑΣ., το εμπλεκόμενο ζευγάρι ξέχασε και τους καβγάδες και τις σκηνές ζηλοτυπίας και δεν κατέθεσε εκατέρωθεν μηνύσεις.

Επίσης, κατά τις πρωινές ώρες, η ασφάλεια πραγματοποίησε κατ' οικον έρευνα υπό την παρουσία εισαγγελέα και συνέλεξαν ακόμη 800 γρ.

 

 

 

 

 

Περισσότερα σε Ειδήσεις