Πληθαίνουν τα περιστατικά αρνητών γονιών - Πατέρας υπέβαλε μήνυση... 2,7εκ. ευρώ σε διευθύντρια

Αρνητές γονείς

«Φρένο» επιχειρεί να βάλει η εισαγγελική παρέμβαση που προκλήθηκε από τα περιστατικά αυτά που πληθαίνουν τις τελευταίες ημέρες, με γίνεις αρνητές μάσκας και self test που αποτρέπουν τα παιδιά τους να μπουν στο σχολείο. Τις επόμενες ημέρες θα δείξει αν η παρέμβαση της δικαιοσύνης λειτούργησε αποτρεπτικά για τους αντιεμβολιαστές.

Οι αρνητές, όχι μόνο επιμένουν να στέλνουν τα παιδιά τους χωρίς μάσκα και self test στα σχολεία αλλά στέλνουν και στην αστυνομία στους εκπαιδευτικούς, υποβάλλοντας μηνύσεις σε βάρος εκπαιδευτικών που καλούνται να εφαρμόσουν τον νόμο για την τήρηση των μέτρων στα σχολεία προς αποφυγή της μετάδοσης του κορονοϊού και την προστασία της υγείας των μαθητών και της κοινωνίας

Την πλήρη στήριξη στους καθηγητές σε αρνητές γονείς μαθητών δίνει το υπουργείο Παιδείας που καλύπτει και τα νομικά έξοδα των εκπαιδευτικών σε περίπτωση μηνύσεων. Υπογράμμισε πως υπάρχει συνεργασία με το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη ενώ η υπουργός Παιδείας αναφερόμενη στο περιστατικό με τη μήνυση σε βάρος καθηγητών στα Καμίνια τόνισε: «Έχει δοθεί οδηγία σε όλα τα Σώματα, να προστατεύουμε αυτούς τους ανθρώπους».

Αρνητής πατέρας υπέβαλε μήνυση... 2,7 εκατ. ευρώ σε διευθύντρια

Αποφασισμένος να απαντήσει νομικά εμφανίστηκε σήμερα ο αρνητής πατέρας, ο οποίος χθες προκάλεσε επεισόδιο στο 2ο δημοτικό σχολείο της Θέρμης, όταν εμφανίστηκε μαζί με το παιδί του, χωρίς να προσκομίσει την σχολική κάρτα, ενώ επιτέθηκε σε βάρος της διευθύντριας, με αποτέλεσμα να ασκηθεί σε βάρος του ποινική δίωξη από τον εισαγγελέα για δύο αδικήματα.

Σήμερα Τετάρτη προσήλθε στο σχολείο, χωρίς το παιδί του, το οποίο όπως είπε θα παραμείνει στο σπίτι και αναμένεται να επιστρέψει στο σχολείο τη Δευτέρα (27/9).

«Σήμερα ήρθα εδώ για να επιδώσω πρόστιμα τόσο στη διευθύντρια, όσο και στην κυρία Κεραμέως και σε όποιον άλλον είναι υπεύθυνος», ανέφερε μιλώντας στις τηλεοπτικές κάμερες. Θα μπω μέσα θα αναζητήσω τη διευθύντρια, θα γνωστοποιήσω τη σύμβασή μας και θα επιδώσω πρόστιμο ύψους 2.700.000 ευρώ για τη διευθύντρια μόνο. Οι υπόλοιποι θα πάρουν μεγαλύτερα ποσά. Και τη μήνυση θα την κάνω επειδή αυτό αρμόζει στις παράνομες και εγκληματικές πράξεις που κάνουν οι εκπαιδευτικοί και το υπουργείο Υγείας», ανέφερε ο πατέρας. 

Εισαγγελική παρέμβαση για τα περιστατικά αντιεμβολιαστών κατά εκπαιδευτικών

Ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ευάγγελος Ζαχαρής παρήγγειλε στους κατά τόπους εισαγγελείς εφετών και πρωτοδικών όλης της χώρας να διερευνήσουν και μάλιστα τάχιστα εάν οι ενέργειες των αντιεμβολιαστών-αρνητών συνιστούν αξιόποινες πράξεις και, σε καταφατική περίπτωση, να ενεργήσουν όπως ο νόμος ορίζει. Ο κ. Ζαχαρής ζητεί από τους συναδέλφούς του, λόγω της σοβαρότητας των εν λόγω υποθέσεων, η παρέμβασή τους να είναι άμεση και συνεχής, με στόχο την τήρηση των νόμων και την προστασία της δημόσιας υγείας.

Αφορμή για την εισαγγελική παρέμβαση αποτέλεσε η τοποθέτηση της βουλευτού του ΚΙΝΑΛ Νάντιας Γιαννακοπούλου στη Βουλή, με το ερώτημα: «Ως πότε θα είναι απροστάτευτοι οι εκπαιδευτικοί από επιθέσεις αντιεμβολιαστών, επειδή τηρούν τα πρωτόκολλα;».

Η κυρία Γιαννακοπούλου αναφέρεται στο γεγονός ότι υποβάλλονται μηνύσεις σε βάρος των εκπαιδευτικών, επειδή εφαρμόσουν τον νόμο για τη δημόσια υγεία και δεν επιτρέπουν την είσοδο σε ανεμβολίαστους μαθητές που δεν έχουν κάνει self test και δεν φορούν προστατευτική μάσκα.

Περισσότερα σε Ειδήσεις