150 νέοι κάδοι ανακύκλωσης σε κεντρικά σημεία του Δήμου Πεντέλης

κίτρινοι κάδοι

Πάνω από 150 νέοι κάδοι χαρτιού τοποθετήθηκαν σε κεντρικά σημεία του Δήμου Πεντέλης. Στους νέους κάδους, με το χαρακτηριστικό κίτρινο χρώμα, οι πολίτες μπορούν να απορρίπτουν τα χάρτινα απόβλητά τους.Παράλληλα έγινε και καλύτερη χωροθέτηση των κάδων, προκειμένου οι πολίτες να έχουν πιο οργανωμένα σημεία για την απόρριψη των αποβλήτων τους.
Η τοποθέτηση κίτρινων κάδων θα συνεχιστεί και θα ολοκληρωθεί τις επόμενες μέρες και σε άλλα σημεία της πόλης.

Το χαρτί είναι το 2ο μεγαλύτερο, μετά τα βιοαπόβλητα, ρεύμα των αστικών αποβλήτων και υπολογίζεται περίπου στο 22% – 25% του συνόλου τους.

Η Δήμαρχος Δήμητρα Κεχαγιά δήλωσε σχετικά με την ανακύκλωση στον Δήμο: «Τα τελευταία 4 χρόνια έχουν γίνει άλματα στη διαχείριση των αποβλήτων στον Δήμο μας, μέσα από την απόκτηση 12 νέων οχημάτων και την τοποθέτηση 4.300 νέων κάδων για χωριστή συλλογή όλων των ρευμάτων αποβλήτων.

Έτσι έχουμε καταφέρει να αυξήσουμε σημαντικά τα ποσοστά ανακύκλωσης και να είμαστε πλέον ο 2ος Δήμος σε ανακύκλωση στην Αττική. Στην παρούσα φάση τοποθετούμε νέους κάδους για οργανικά απόβλητα, καθώς και νέους κάδους για την ανακύκλωση χαρτιού.


Η επιλογή για διαλογή στην πηγή παντού πρέπει να γίνει το σύνθημά μας και η καθημερινή φροντίδα μας, καθώς προστατεύει το περιβάλλον μας και ταυτόχρονα μειώνει το κόστος διαχείρισης των απορριμμάτων για όλους μας».

Τι ρίχνουμε στους κίτρινους κάδους

Για την καλύτερη αποκομιδή των χάρτινων απορριμμάτων μας, θυμόμαστε ότι στους κίτρινους κάδους μπορούμε να ρίχνουμε αποκλειστικά: Βιβλία, έντυπα, εφημερίδες, περιοδικά, τετράδια, φακέλους, χαρτί, χαρτί περιτυλίγματος, χαρτόνια, χάρτινες συσκευασίες.
Η προστασία του περιβάλλοντος είναι στο χέρι μας και… περνά από τον κάδο της γειτονιάς μας.

Περισσότερα σε Ειδήσεις