Εγκαίνια του νέου 12θέσιου 2ου Δημοτικού Σχολείου Ν. Μάκρης

sxoleio nea makrh

Στα εγκαίνια των σύγχρονων εγκαταστάσεων του 12θέσιου 2ου Δημοτικού Σχολείου Ν. Μάκρης από τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστο Σταϊκούρα και τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. κ. Ιερώνυμο, παρέστη σήμερα, εκπροσωπώντας τον περιφερειάρχη Νίκο Χαρδαλιά, η αντιπεριφεριάρχης Αν. Αττικής Βίκυ Καβαλλάρη.

Το έργο προϋπολογισμού 3,83 εκατ. ευρώ, υλοποιήθηκε από τις «Κτιριακές Υποδομές Α.Ε.», φορέα του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, με χρηματοδότηση από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) και παραδόθηκε σε χρήση στις 15 Δεκεμβρίου του 2023.

Το σχολείο αποτελείται από δύο ανεξάρτητα κτίρια τα οποία εκτείνονται σε τέσσερις ορόφους και ένα υπόστεγο - χώρο διαλείμματος και έχει τη δυνατότητα να φιλοξενεί 300 μαθητές. Το διδακτήριο αποτελείται από δύο πτέρυγες. Η πρώτη περιλαμβάνει τους χώρους διοίκησης, τις αίθουσες διδασκαλίας και τα εργαστήρια, ενώ η δεύτερη την αίθουσα πολλαπλών χρήσεων με τους βοηθητικούς της χώρους.

Τέλος στον αγιασμό τον οποίο τέλεσε ο μητροπολίτης Κηφισίας, Αμαρουσίου, Ωρωπού και Μαραθώνος κ.κ. Κύριλλος, παρέστησαν επίσης ο δήμαρχος Μαραθώνα Στέργιος Τσίρκας, ο πρόεδρος του Δ.Σ και ο διευθύνων σύμβουλος της ΚΤ.ΥΠ. Α.Ε. Τιμολέων Κατσίπος και  Αθανάσιος Γιάνναρης, η αντιπεριφερειάρχης Παιδείας Έρρικα Πρεζεράκου, στελέχη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, εκπρόσωποι του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου και πλήθος κόσμου.

Περισσότερα σε Ειδήσεις