Αμύνταιο: Γιορτή ανέμου – σταθμός λίμνη Βεγορίτιδα

Βεγοριτιδα

Την “ΓΙΟΡΤΉ ΑΝΕΜΟΥ – ΣΤΑΘΜΟΣ ΛΙΜΝΗ ΒΕΓΟΡΙΤΙΔΑ” διοργανώνει το Σαββατοκύριακο 1 και 2 Ιουνίου η  Δημοτική Κοινότητα Αγίου Παντελεήμονα – Δήμου Αμυνταίου σε συνδιοργάνωση με τον “Εκπολιτιστικό Σύλλογο Αγίου Παντελεήμονα”, τον “Ναυτικό Όμιλο Άρνισσας – Βεγορίτιδας”, την υποστήριξη της διοργάνωσης από το κατάστημα “StoNero”, με τη βοήθεια και τη συμπαράσταση του Δήμου Αμυνταίου. 

 

Ένα διήμερο εορτασμού του μοναδικού φαινομένου του τοπικού ανέμου της λίμνης Βεγορίτιδας.

Όπως αναφέρουν σε ανακοίνωση κάλεσμα τους “Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων “ΓΙΟΡΤΗ ΑΝΕΜΟΥ”, διοργανώνονται συναντήσεις φίλων του “Αιόλου”, όπου πραγματοποιούνται παρουσιάσεις όλων των αθλημάτων του νερού και του ανέμου, σεμινάρια αυτοδιάσωσης και ιδανικής ρύθμισης του εξοπλισμού αλλά και μαθήματα σε όσους θα ήθελαν να δοκιμάσουν τη χαρά του να δαμάζεις τον άνεμο και το νερό.

Ο πρώτος σταθμός των εορτών ήταν η λίμνη Βόλβη και ο δεύτερος είναι η λίμνη Βεγορίτιδα, όπου θα διοργανωθεί ένα αντίστοιχα γιορτινό διήμερο.Σκοπός της εκδήλωσης είναι να έρθει σε επαφή η τοπική αλλά και η ευρύτερη κοινωνία με τα αθλήματα του ανέμου αλλά και η σύσφιξη των σχέσεων των αθλητών όλων των αθλημάτων του ανέμου. Στο πλαίσιο αυτό θα διοργανωθούν και προπονητικές πλεύσεις επίδειξης όπου οι αθλητές όλων των αθλημάτων θα συμμετέχουν ταυτόχρονα με κοινή εκκίνηση. Σκοπός δεν είναι μόνο η ευγενής άμιλλα με τον συναθλητή αλλά και το να ξεπεράσει κάθε  συμμετέχοντας η συμμετέχουσα τα όρια του.Θα υπάρξει βράβευση των νικητών στη γενική κατηγορία overall αλλά θα υπάρξουν και κατηγορίες ανά άθλημα (εφόσον υπάρχουν τρεις τουλάχιστον συμμετοχές ανά άθλημα) και ηλικιακές κατηγορίες στην μεγαλύτερη κατηγορία (windsurfing)”.

Περισσότερα σε Ειδήσεις