Πανελλήνιες - Μακρή: Πότε πρέπει να κάνουν το πρώτο self test οι υποψήφιοι

Πανελλήνιες
(EUROKINISSSI/ILIALIVE.GR/ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΠΥΡΟΥΝΗΣ)

Για τον τρόπο διεξαγωγής των Πανελληνίων Εξετάσεων με τη χρήση των self tests μίλησε νωρίτερα στον τηλεοπτικό σταθμό του OPEN, η υφυπουργός Παιδείας, Ζέττα Μακρή.

«Υπενθυμίζουμε πως από τον Ιανουάριο έχει μειωθεί η ύλη για τις Πανελλήνιες Εξετάσεις κατά 25% - 30%» δήλωσε στην εισαγωγική της τοποθέτηση, η κ. Μακρή, τονίζοντας μάλιστα πως σε κάθε περιφερειακή διεύθυνση υπάρχει γραμμή για την ψυχική υποστήριξη των υποψηφίων. 

Μεταξύ άλλων δήλωσε πως: «Πέρα από τα συνήθη μέτρα υγειονομικής προστασίας, όπως μάσκες, χρήση αντισηπτικών, προστέθηκε και το ''όπλο'' της χρήσης των self tests». Όπως τόνισε από τις 5 Ιουνίου προμηθεύονται ήδη τα self tests οι υποψήφιοι, οι εκπαιδευτικοί και κατ΄ επέκταση όσοι εμπλέκονται με τη διαδικασία των εξετάσεων, και θα πρέπει να το κάνουν από την Πέμπτη 10 Ιουνίου, για να υπάρχει και η δυνατότητα του επαναληπτικού τεστ μέχρι την Κυριακή.

«Το δεύτερο τεστ για εκείνους που είναι υποψήφιοι στα γενικά λύκεια θα γίνει την Παρασκευή 18 Ιουνίου, για να υπάρχει το περιθώριο να γίνει το επαναληπτικό μέχρι τη Δευτέρα» δήλωσε και συνέχισε πως «όσοι είναι υποψήφιοι στα επαγγελματικά λύκεια θα πρέπει να κάνουν το τεστ το Σάββατο 19 Ιουνίου, ώστε σε περίπτωση που χρειαστεί επαναληπτικό, να μπορούν να το κάνουν μέχρι και την Τρίτη».

Παράλληλα, υπενθυμίζουμε πως ο Σύλλογος Φαρμακοποιών προμηθεύει τα self tests κατά τις εργάσιμες ώρες. 

Τι θα συμβεί αν ένας μαθητής βγει θετικός

Τέλος, ερωτηθείσα, η κ. Μακρή, για το ενδεχόμενο ένας υποψήφιος να βγει θετικός, δήλωσε πως: «Με βάση τη βεβαίωση της θετικής διάγνωσης, ο μαθητής δεν θα μπορεί να λάβει μέρος στις εξετάσεις και θα κληθεί να υποβάλει μια αίτηση που δίνει τη δυνατότητα να συμμετέχει στις επαναληπτικές εξετάσεις του Σεπτεμβρίου.

Περισσότερα σε Εκπαίδευση