Άνοιγμα Σχολείων: Θα λειτουργήσουν κανονικά τον Σεπτέμβριο, δηλώνει η Κεραμέως

Τα σχολεία και τα Πανεπιστήμια θα λειτουργήσουν κανονικά τον Σεπτέμβριο, δήλωσε σήμερα η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό του Alpha, ενώ απάντησε στο ερώτημα, αν οι εκπαιδευτικοί είναι οι επόμενοι που θα ενταχθούν στον υποχρεωτικό εμβολιασμό.

«Τρεις στους τέσσερις εκπαιδευτικούς μας, το 73%, έχουν εμβολιαστεί ή έχουν κλείσει ραντεβού. Και τους ευχαριστούμε πάρα πολύ γι’ αυτή την ανταπόκριση. Όμως χρειαζόμαστε περισσότερους εμβολιασμούς. Απευθύνω πρόσκληση στους εκπαιδευτικούς και τους φοιτητές μας να εμβολιαστούν. Πέρυσι είχαμε την πανδημία, όμως δεν είχαμε αυτό το υπερόπλο που έχουμε σήμερα, το εμβόλιο» δήλωσε η υπουργός.

Νίκη Κεραμέως
EUROKINISSI / ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ

Για το ενδεχόμενο να θεσπιστούν κυρώσεις για τους εκπαιδευτικούς που δεν επιθυμούν να εμβολιαστούν, η υπουργός είπε πως «όλα τα ενδεχόμενα εξετάζονται. […] Παρακολουθούμε την εξέλιξη της πανδημίας. Δεν έχουμε άλλη απόφαση πέρα από όσα ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός και οι άλλοι υπουργοί. Πρέπει να παρακινήσουμε τον πληθυσμό να εμβολιαστεί. Οι πιθανότητες να νοσήσει ένας ανεμβολίαστος είναι πάρα πολύ υψηλές».

Κανονικά τον Σεπτέμβριο σχολεία και πανεπιστήμια

«Από τον Σεπτέμβριο πάμε σε κανονική λειτουργία όλων των εκπαιδευτικών δομών. Με ανοιχτά πανεπιστήμια, σχολεία, σχολές επαγγελματικής κατάρτισης κ.o.κ. Έχουμε το όπλο του εμβολίου, όμως θέλουμε ακόμα δρόμο για να χτίσουμε το τείχος ανοσίας» δήλωσε η Νίκη Κεραμέως, αναφορικά με τη νέα σχολική χρονιά.

Περισσότερα σε Εκπαίδευση