Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Καράτε: Στην τέταρτη θέση της Ευρώπης η ελληνική ομάδα

Οι αθλητές και οι αθλήτριες της αποστολής επέστρεψαν από το Πόρετς της Κροατίας, όπου φιλοξενήθηκε το 56ο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, ενώ, όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες, τα χαμόγελα περίσσευαν.

Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Καράτε: Χαμόγελα από τους Έλληνες αθλητές Πηγή: EUROKINISSI

Όπως σημειώνει η Ελληνική Ομοσπονδία Καράτε, η Εθνική κατέκτησε πέντε συνολικά μετάλλια και βρέθηκε στην 4η θέση στην ευρωπαϊκή κατάταξη. Ανάλογη επιτυχία είχε να συμβεί από το 2010 στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στην Αθήνα.

Οι αθλητές και οι αθλήτριες της αποστολής ξεπέρασαν τους εαυτούς τους αφού δεν γίνονταν αγώνες στην Ελλάδα για πάνω από ένα χρόνο και τα σωματεία είναι κλειστά για πάνω από έξι μήνες λόγω του κορονοϊού.

Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Καράτε: Οι επιδόσεις των αθλητών

  • Ο Διονύσης Ξένος κατέκτησε την 1η θέση (kumite-67kg) και το χρυσό μετάλλιο.
  • Η Βίκυ Πανετσίδου κατέκτησε τη 2η θέση (kumite-68kg) και το ασημένιο μετάλλιο.
  • Η Έλενα Χατζηλιάδου κατέκτησε την 3η θέση (kumite+68kg) και το χάλκινο μετάλλιο.
  • Ο Γιώργος Τζάνος κατέκτησε την 3η θέση (kumite+84kg) και το χάλκινο μετάλλιο.
  • Ο Στέφανος Ξένος κατέκτησε την 3η θέση (kumite-60kg) και το χάλκινο μετάλλιο.

Επίσης, η Τζωρτζίνα Ξένου στα kata και η Μαρία Στόλη στο kumite-61kg κατέκτησαν την 9η θέση. Στο ομαδικό kumite ανδρών η Εθνική έφτασε στην τελική οκτάδα, ενώ στο ομαδικό kumite γυναικών η Ελλάδα έφτασε στην τελική δεκαεξάδα.

Πηγή: elok.gr

Στην ελληνική αποστολή βρίσκονταν οι αθλήτριες: Γεωργία (Τζωρτζίνα) Ξένου, Αλεξάνδρα Παππά, Μαρία Στόλη, Βίκυ Πανετσίδου, Έλενα Χατζηλιάδου, Κέλυ Κυδωνάκη και οι αθλητές: Παναγιώτης Καψάλης, Στέφανος Ξένος, Διονύσης Ξένος, Κλέαρχος Λίτος, Κωνσταντίνος Μαστρογιάννης, Γιώργος Τζάνος, Θανάσης Νικόπουλος και Θανάσης Κουκουριτάκης.

Αρχηγός αποστολής ήταν ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής Κώστας Παπαδόπουλος, ενώ τη συνόδευσαν ο Ομοσπονδιακός προπονητής, Γιάννης Κανέλλης με βοηθούς τον Παγκόσμιο Πρωταθλητή Δημήτρη Τριανταφύλλη και τον Μάξιμο Χατζηλιάδη, ο φυσικοθεραπευτής Ηλίας Μουταφτσής και ο διεθνής διαιτητής Παναγιώτης Γκορέζης.

Οι αθλητές και οι αθλήτριες του καράτε θα συνεχίσουν την προσπάθειά τους για πρόκριση στους Ολυμπιακούς αγώνες στο προ - Ολυμπιακό τουρνουά στο Παρίσι στις 11 με 13 Ιουνίου.

Περισσότερα σε Ερασιτεχνικός αθλητισμός