Κιλκίς - Τροχαίο: Ήταν πέντε μέρες εγκλωβισμένη με τον νεκρό αδερφό της

τροχαίο στο Κιλκίς
eidisis

Το τροχαίο δυστύχημα σημειώθηκε στην Νέα Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης – Νέου Πετριτσίου και στο ύψος του Χέρσου, όπου σύμφωνα με την 86χρονη που επέζησε από το τροχαίο ένα σκυλί που πετάχτηκε στο δρόμο. Αυτή ήταν η αιτία που το αυτοκίνητο που οδηγούσε ο 84χρονος από το Σ.Σ. Μουριών να εκτραπεί από την Εθνική Οδό και να πέσει στο πρανές και μέσα σε μια πυκνή βλάστηση. Μέσα στο αυτοκίνητο βρίσκονταν και η αδελφή του οδηγού, 86 χρόνων, η οποία μπόρεσε και επέζησε για ημέρες ακινητοποιημένη μέσα στο αυτοκίνητο και με τον αδελφό της δίπλα νεκρό.

Το χρονικό του δυστυχήματος

Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει το eidisis.gr τα ηλικιωμένα αδέλφια είχαν μεταβεί την Τρίτη 1 Ιουνίου στη Θεσσαλονίκη για να δούνε τα συγγενικά τους πρόσωπα και επέστρεφαν στο χωριό τους, τα Άνω Σούρμενα του Σ.Σ. Μουριών. Σύμφωνα με την μαρτυρία της 86χρονης το αυτοκίνητο βρέθηκε εκτός δρόμου όταν ο οδηγός του προσπάθησε να αποφύγει ένα σκυλί που βρέθηκε μπροστά τους. Για να ξεφύγει το σκυλί ο οδηγός έφυγε στην απέναντι πορεία του δρόμου και στο πρανές του που είναι γεμάτο δένδρα και θάμνους.

Η αναζήτηση των δυο αδελφών έγινε μετά από ημέρες από συγγενείς και γείτονες, που ακολούθησαν όλη τη διαδρομή από Θεσσαλονίκη μέχρι Μουριές, στην προσπάθειά τους να εντοπίσουν το αυτοκίνητό τους. Τελικά, μπόρεσαν να το εντοπίσουν το μεσημέρι της Κυριακής 6 Ιουνίου (στο 57ο χιλιόμετρο της Νέας Εθνικής Οδού Θεσσαλονίκης- Νέου Πετριτσίου) μέσα στην πυκνή βλάστηση στο σημείο που είχε εκτραπεί και ειδοποίησαν την Αστυνομία. Αμέσως κινητοποιήθηκε και το πλησιέστερο κλιμάκιο της Πυροσβεστικής, που εδρεύει μέσα στη Βιομηχανική Περιοχή Κιλκίς, ενώ στη συνέχεια έφθασαν στο σημείο και Πυροσβεστικά οχήματα από το Κιλκίς.

Σε τραγική κατάσταση εντοπίστηκαν τα δυο αδέλφια, όπως περιγράφουν οι πυροσβέστες που ανέλαβαν τον απεγκλωβισμό τους. Ο 84χρονος ήταν νεκρός και σε άθλια κατάσταση, ενώ η 86χρονη αδελφή του βρέθηκε σοκαρισμένη και εξαντλημένη, εγκλωβισμένη και ακινητοποιημένη επί πέντε ημέρες στη θέση του συνοδηγού. Είχε τις αισθήσεις της και συνομίλησε με τον αξιωματικό της Πυροσβεστικής που μπόρεσε να ανοίξει την πόρτα του αυτοκινήτου. Με πολύ προσοχή και φροντίδα η ηλικιωμένη μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο Κιλκίς, όπου νοσηλεύεται εκτός κινδύνου.

Προανάκριση για τα ακριβή αίτια του δυστυχήματος διενεργείται από το Τμήμα Τροχαίας Κιλκίς.

Περισσότερα σε Multimedia