Μεταβιβάσεις ακινήτων: Σε λειτουργία ο ψηφιακός φάκελος

Σε λειτουργία έχει τεθεί εδώ και δύο ημέρες (από την 1η Ιανουαρίου), ο ψηφιακός φάκελος μεταβίβασης ακινήτου, ο οποίος στοχεύει να μειώσει στο ελάχιστο τις καθυστερήσεις στις μεταβιβάσεις ακινήτων.

 

«Οι πράξεις θα μεταγράφονται μέσα σε 1 εργάσιμη ημέρα – Τέλος οι πολύμηνες καθυστερήσεις» αναφέρει ο υφυπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κ. Κυρανάκης σε διαδικτυακή του ανάρτηση τονίζοντας ταυτόχρονα ότι η κυβέρνηση είναι ανοιχτή σε κάθε πρόταση που θα διευκολύνει τους πολίτες και θα αντιμετωπίζει τη γραφειοκρατία.

Με αφορμή την λειτουργίας του Ψηφιακού Φακέλου Μεταβίβασης Ακινήτου που ισχύει από την 1η Ιανουαρίου στο www.akinita.gov.gr ο υφυπουργός διοικητικής μεταρρύθμισης, κάλεσε τους συμβολαιογράφους να μπουν στην πλατφόρμα επισημαίνοντας ότι οι πράξεις τους θα μεταγράφονται μέσα σε 1 εργάσιμη ημέρα.

Δείτε την ανάρτηση

«Όπως είχαμε δεσμευθεί, από χθες 1/1/2024 λειτουργεί ο Ψηφιακός Φάκελος Μεταβίβασης Ακινήτου στο http://akinita.gov.gr

Καλούμε τους συμβολαιογράφους της χώρας να μπουν στην πλατφόρμα και δεσμευόμαστε ότι οι πράξεις που θα υποβάλλονται ψηφιακά, θα μεταγράφονται μέσα σε 1 εργάσιμη ημέρα αντί των πολύμηνων καθυστερήσεων που βιώνουν οι πολίτες.

Σήμερα παρουσιάσαμε την εφαρμογή στον Συμβολαιογραφικό Σύλλογο Αθηνών και αύριο θα βρισκόμαστε για τον ίδιο σκοπό στη Θεσσαλονίκη. Είμαστε ανοιχτοί σε κάθε πρόταση που μπορεί να διευκολύνει τους πολίτες και να μειώσει τη γραφειοκρατία».

Περισσότερα σε Οικονομία