ΔΗΜΟΣ ΔΟΞΑΤΟΥ

Νέα και ειδήσεις για το δήμο Δοξάτου. Η Επικαιρότητα και όλες οι ανακοινώσεις σχετικά με προκηρύξεις, προσλήψεις και εκδηλώσεις για τον Δήμο.

Θεμιστοκλής Ζεκερίδης

ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΗΣ ΖΕΚΕΡΙΔΗΣ

Γεννήθηκα το 1953 και μεγάλωσα στα Κύργια Δράμας. Φοίτησα στο Δημοτικό και στο Γυμνάσιο Κυργίων και το 1971 αποφοίτησα από το Λύκειο Δοξάτου. Μετά από τις πανελλήνιες εξετάσεις πέτυχα με υποτροφία την είσοδό μου στην Ιατρική Σχολή του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Αποφοίτησα επιτυχώς το 1977. Στα μαθητικά μου χρόνια βοηθούσα στις αγροτικές δουλειές της οικογένειας, ενώ στα φοιτητικά μου εργαζόμουν παράλληλα στο ΠΡΟΠΟ και στην ΣΕΚΟΒΕ Κεφαλαρίου. Υπηρέτησα την στρατιωτική μου θητεία την στην Αεροπορία. Είμαι παντρεμένος με την Παπαδοπούλου Περσεφόνη.

Η καταγωγή της είναι επίσης από τα Κύργια. Είναι γιατρός-Διευθύντρια Παθολογίας του Γενικού Νοσοκομείου Καβάλας. Με δική της πρωτοβουλία δημιουργήθηκε, με σύγχρονο εξοπλισμό και ξεκίνησε η λειτουργία της Μονάδας χημειοθεραπειών στο Νοσοκομείο Καβάλας. Έχω δύο κόρες, την Αναστασία, Νευρολόγο, καθηγήτρια ανοσολογίας του νευρικού συστήματος η οποία εργάζεται στην Mayo Clinic της Μινεσότα των ΗΠΑ και την Άλκηστη, καθηγήτρια Περιοδοντολογίας που διδάσκει στο Πανεπιστήμιο της Γενεύης στην Ελβετία.

Εργάζομαι στο Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας, μετά από δύο χρόνια ειδικότητας στο Νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ. Έχω ενταχθεί από το 1986 στο Εθνικό Σύστημα Υγείας (ΕΣΥ). Είμαι Διευθυντής της Β’ Χειρουργικής Κλινικής του Νοσοκομείου.

Η συνδικαλιστική μου δράση ήταν έντονη από τα φοιτητικά μου χρόνια. Έχω διατελέσει Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Καβάλας και εκπρόσωπος του στον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο. Πρόεδρος του Πειθαρχικού Συμβουλίου του Ιατρικού Συλλόγου Καβάλας. Είμαι από τα Ιδρυτικά μέλη του Συλλόγου Ιατρών ΕΣΥ Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης. Πρώτος πρόεδρος, για πολλά χρόνια, του Συλλόγου Γιατρών ΕΣΥ Καβάλας, ιδρυτικό μέλος του Σωματείου εργαζομένων του Νοσοκομείου Καβάλας και Εκπρόσωπος των γιατρών στην Ομοσπονδία. Είμαι μέλος της Ιατρικής Εταιρείας Καβάλας με έντονη επιστημονική δραστηριότητα και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου Πανελλήνιων Επιστημονικών Εταιρειών.

Άσκησα Διοίκηση, για δύο περιόδους στο ΕΚΑΒ Δράμας, Καβάλας και Σερρών. Ήμουν για έξι χρόνια εκλεγμένος εκπρόσωπος των γιατρών του Νοσοκομείου Καβάλας. Είμαι Ιδρυτικό μέλος και πρώτος πρόεδρος, για πολλά χρόνια, της Ένωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων του Δήμου Καβάλας με έντονη δραστηριότητα. Αντιπρόεδρος της Λέσχης Ποντίων Νομού Καβάλας

Στοιχεία επικοινωνίας:
τηλ. : 25213 52400 25213 52406
Φαξ: 25213 52409
website: www.doxato.gr

Όλοι οι Δήμαρχοι