ΔΗΜΟΣ ΞΑΝΘΗΣ

Νέα και ειδήσεις για το δήμο Ξάνθης. Η Επικαιρότητα και όλες οι ανακοινώσεις σχετικά με προκηρύξεις, προσλήψεις και εκδηλώσεις για τον Δήμο.

Εμμανουήλ Τσέπελης

ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΞΑΝΘΗΣ - ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΤΣΕΠΕΛΗΣ

Γεννήθηκε το 1959 στην Ξάνθη, στην περιοχή της Χρύσας από Ξανθιώτες γονείς. Είναι παντρεμένος με την Ελισσάβετ Παρασκευοπούλου με την οποία έχουν αποκτήσει δύο παιδιά, την Χριστίνα και την Γαβριέλα. Είναι πτυχιούχος Μηχανολόγος Μηχανικός μέσης εκπαίδευσης και ανέπτυξε επιτυχημένη επιχειρηματική δραστηριότητα στον ιδιωτικό τομέα στην Ξάνθη, με επιχειρήσεις που δημιούργησαν και προσφέρουν πολλές θέσεις εργασίας σε νέους αλλά και μεγαλύτερους συμπολίτες μας.

Με την πολιτική και ειδικότερα με την Τοπική Αυτοδιοίκηση, ασχολήθηκε ενεργά́ από́ το 1990 οπότε και πρωτοεκλέχθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ξάνθης με Δήμαρχο τον αείμνηστο Φίλιππο Αμοιρίδη. Έκτοτε εκλέγεται αδιαλείπτως δημοτικός σύμβουλος επί επτά τετραετίες, στις περισσότερες των οποίων εκλέχθηκε ως πλειοψηφών σύμβουλος του συνδυασμού της παράταξης που συμμετείχε. Από την πρώτη του εκλογή το 1990, του ανατέθηκαν θέσεις ευθύνης στον Δήμο Ξάνθης, αρχής γενομένης από τον πολιτισμό.

Στην πολύχρονη θητεία του διετέλεσε Αντιδήμαρχος διαφόρων υπηρεσιών του Δήμου, Πρόεδρος Δημοτικών Επιχειρήσεων, Πρόεδρος Νομικών Προσώπων, μέλος σε Συμβούλια και Επιτροπές. Θέσεις που υπηρέτησε με πάθος, αφοσίωση και αυξημένο αίσθημα ευθύνης. Ανέπτυξε σοβαρές δράσεις σε όλους τους τομείς της Αυτοδιοίκησης και παράλληλα συμμετείχε σε πολλές κοινωνικές πρωτοβουλίες και δράσεις που στόχο είχαν την βελτίωση της καθημερινότητας του πολίτη. Στις Αυτοδιοικητικές εκλογές του 2019 εξελέγη Δήμαρχος Ξάνθης ως επικεφαλής του συνδυασμού «ΔΥΝΑΜΗ ΓΙΑ ΤΟ ΑΥΡΙΟ».

Στοιχεία επικοινωνίας:
τηλ.: 25413 50810, 25410 76392
φαξ : 25410 75555
website : www.cityofxanthi.gr
email : [email protected], [email protected]

Όλοι οι Δήμαρχοι