ΔΗΜΟΣ ΑΧΑΡΝΩΝ

Νέα και ειδήσεις για το δήμο Αχαρνών. Η Επικαιρότητα και όλες οι ανακοινώσεις σχετικά με προκηρύξεις, προσλήψεις και εκδηλώσεις για τον Δήμο.

Σπύρος Βρεττός

ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΧΑΡΝΩΝ - ΣΠΥΡΟΣ ΒΡΕΤΤΟΣ

Ο Σπύρος Βρεττός, του Ιωάννη και της Αικατερίνης Βρεττού, το γένος Κατάρα, γεννήθηκε στις 18 Ιουνίου 1976 στις Αχαρνές. Μεγάλωσε και πήγε σχολείο στο 2ο Δημοτικό Αχαρνών, στο 2ο Γυμνάσιο Αχαρνών και ολοκλήρωσε την Δευτεροβάθμια εκπαίδευση στο 1ο Λύκειο Αχαρνών το 1993 όπου εκείνη τη χρονιά δίνοντας Πανελλήνιες εξετάσεις καταφέρνει να εισαχθεί στην σχολή πρώτης του επιλογής, με πολύ υψηλή σειρά, στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Ολοκλήρωσε τις σπουδές του με επιτυχία ενώ ταυτόχρονα αποφοίτησε από την σχολή Constantinou Computer Studies ως προγραμματιστής Η/Υ.

Από το 2000 έως το 2012 εργάσθηκε ως πετυχημένος Καθηγητής Φυσικής και Πληροφορικής σε γνωστά Φροντιστήρια των Αχαρνών, Θρακομακεδόνων, Ιλίου και Πετρουπόλεως, ενώ το 2013 ιδρύει ένα από τα πιο επιτυχημένα εκπαιδευτήρια μέσης εκπαίδευσης στο Κεντρικό Μενίδι, το φροντιστήριο «ΑΛΜΑ», όπου συνεχίζει και διδάσκει ο ίδιος ανεξάρτητα από την ενασχόλησή του με τα κοινά. Επιπροσθέτως έχει συμμετάσχει σε σεμινάρια της Ένωσης Ελλήνων Φυσικών, έχει πραγματοποιήσει μελέτη για το Βόρειο Σέλλας και έχει κατασκευάσει το πρόγραμμα Aurora, το οποίο χρησιμοποιείται από επιστημονικά κέντρα της Ελλάδας και του Εξωτερικού.

Έχει συνεργασθεί με καταξιωμένους επιστήμονες του χώρου του, όπως την Επ. Καθηγήτρια, κα Πρέκα – Παπαδήμα Παναγιώτα, του τομέα Αστροφυσικής – Αστρονομίας-Μηχανικής του Τμήματος Φυσικής, Πανεπιστημίου Αθηνών, τον Δρ. Λυριτζή Ιωάννη, Καθηγητή Αρχαιομετρίας του Τμήματος Μεσογειακών σπουδών του Πανεπιστημίου Αιγαίου στη Ρόδο και τον Δρ. Πετρόπουλο Βασίλειο, Διευθυντή του Κέντρου Εφαρμοσμένων Μαθηματικών και Αστρονομίας της Ακαδημίας Αθηνών. Έχει κάνει παρουσίαση μελέτης σε Πανελλήνιο και σε Παγκόσμιο Συνέδριο Αστρονόμων και έχει δημοσιεύσεις σε έγκριτα, παγκοσμίου φήμης, επιστημονικά Περιοδικά, όπως Astrophysics and Space Science και Journal of Geophysical Research.

Έθεσε για πρώτη φορά υποψηφιότητα ως Δημοτικός Σύμβουλος στις Δημοτικές Εκλογές του 2010 με τον συνδυασμό «Για την πόλη μας» με υποψήφιο Δήμαρχο τον Σωτήρη Ντούρο και ήλθε τρίτος με 721 σταυρούς. Στη πρώτη δημαρχιακή διετία διετέλεσε Πρόεδρος της νεοσυσταθείσας Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, όπου ανέλαβε το δύσκολο έργο της οργάνωσης και διοίκησης ενός νέου Νομικού Προσώπου, με ιδιόμορφο χαρακτήρα, κάτι ξένο μέχρι τότε για την τοπική αυτοδιοίκηση. Παρ’ όλες τις δυσκολίες που κλήθηκε να αντιμετωπίσει, κατάφερε να φέρει επιτυχημένα εις πέρας το δύσκολο έργο του.

Στοιχεία επικοινωνίας:
τηλ.: 210 2415300 - 213 2072457, 52
φαξ : 210 2464022
website : www.acharnes.gr
email : [email protected]

Όλοι οι Δήμαρχοι