ΔΗΜΟΣ ΜΑΡΑΘΩΝΟΣ

Νέα και ειδήσεις για το δήμο Μαραθώνος. Η Επικαιρότητα και όλες οι ανακοινώσεις σχετικά με προκηρύξεις, προσλήψεις και εκδηλώσεις για τον Δήμο.

ΣΤΕΡΓΙΟΣ ΤΣΙΡΚΑΣ

ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΜΑΡΑΘΩΝΟΣ - ΣΤΕΡΓΙΟΣ ΤΣΙΡΚΑΣ

Γεννήθηκε το 1959 στην Αγία Μαρίνα της Νέας Μάκρης, όπου και ζει μέχρι σήμερα. Είναι παντρεμένος με την Μαρία Τσίρκα και έχουν αποκτήσει τέσσερις κόρες. Έχει αποφοιτήσει από το Γυμνάσιο και Λύκειο Μαραθώνα.Σήμερα πλέον πετυχημένος επιχειρηματίας (με 40 χρόνια ένσημα στους τομείς της εστίασης και της ανάπτυξης ακινήτων) υπηρετεί το συμφέρον του τόπου και των συμπολιτών του, με ευθύνη και καινοτόμες πρωτοβουλίες, φέρνοντας μια νέα αντίληψη για τους θεσμούς και την πολιτική. Σοβαρός, τίμιος αυτοδιοικητικός άνθρωπος, γνώστης των προβλημάτων της πόλης μας. Μια διαδρομή που ξεκίνησε 28 χρόνια πριν 1991 Αρχίζει την πολιτική του διαδρομή 1992 Λέει ΟΧΙ στην πρόταση της Δημοτικής Αρχής για την οικοπεδοποίηση της πρώην Αμερικανικής Βάσης 1993 – 1996 Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Νέας Μάκρης 1998 Αντιδήμαρχος Ουσιαστικά και θετικά συντελεί στην κατασκευή του Δημοτικού Σχολείου, της βιβλιοθήκης, του Πνευματικού Κέντρου της Αγίας Μαρίνας και των γηπέδων Μπάσκετ σε Προβάλινθο, οδού περιπάτου και Αγίας Μαρίνας.

Ουσιαστική συμβολή στην κατασκευή του Πολιτιστικού Κέντρου Ξυλοκέριζας και δημιουργός του Ιστορικού Λευκώματος της Αγίας Μαρίνας. 2002 Υποψήφιος Δήμαρχος. Λαμβάνει το 8,6% του Εκλογικού Σώματος 2006 Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος με την «Ενωμένη Νέα Μάκρη» 2007 – 2009 Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Νέας Μάκρης 2009 – 2010 Μέλος της Δημαρχιακής Επιτροπής Νέας Μάκρης 2010 Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος με την «Ενωμένη Πολιτεία» Με Εισηγήσεις και επίμονες παρεμβάσεις συμβάλει στην:
Απόκτηση τεσσάρων (4) στρεμμάτων και ανέγερση Νηπιαγωγείου στην Αγία Μαρίνα
Αποτροπή κατασκευής Αιολικού Πάρκου στον κόλπο του Μαραθώνα
Ανάπλαση της κεντρικής πλατείας της Αγίας Μαρίνας και στη δημιουργία νέας
Μελέτη και κατασκευή του κόμβου στο Ζούμπερι
Κατοχύρωση είκοσι-οκτώ (28) στρεμμάτων του κτήματος της Ακαδημίας Αθηνών (Ζούμπερι) σε συνεργασία με την Ακαδημία Αθηνών για έργα παιδείας (ανέγερση σχολικών μονάδων)

2011 – 2014 Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Μαραθώνα Πρόεδρος της Τουριστικής Επιτροπής του Δήμου Μαραθώνα Πρόεδρος της Ε’ Παιδικής κατασκήνωσης του Δήμου Μαραθώνα Με καθοριστική και άμεση συμβολή για:
Κατασκευή του κόμβου στο Ζούμπερι
Κατασκευή του Αθλητικού Πάρκου Αγίας Μαρίνας
Ηλεκτροφωτισμό του γηπέδου Γραμματικού
Κατασκευή σταθμού Πυροπροστασίας στην οδό Περιπάτου, Αγίας Μαρίνας με την βοήθεια εθελοντών
Εξασφάλιση κοινόχρηστου Χώρου στο σύλλογο Ξυλοκέριζας
Αστικοποίηση των ΤΑΧΙ (κίτρινα)
Βράβευση του Δήμου από την Ευρωπαϊκή Ένωση ως νικητή του Ευρωπαϊκού διαγωνισμού «Ευρωπαϊκοί Προορισμοί Αριστείας 2012-2013»
Παρουσία και προβολή του Δήμου Μαραθώνα στην έδρα της UNESCO στο Παρίσι.

Για τον Τουρισμό Για την Τουριστική Αναβάθμιση του Δήμου Μαραθώνα καταθέτει τεκμηριωμένες προτάσεις, δημιουργεί τουριστική ιστοσελίδα, εκδίδει βιβλίο & χάρτη με τουριστικές και πολιτιστικές πληροφορίες. Συμμετέχει σε ημερίδες και στη έκθεση της UNESCO με θέμα τον Μαραθώνα.

Κάλεσμα προσωπικοτήτων και φιλοσόφων για την ανάδειξη των αρχαιολογικών χώρων. Για την Ε’ Κατασκήνωση Καλοκαιρινή φιλοξενία ατόμων με ειδικές ανάγκες (ΑΜΕΑ) Δημιουργία Αθλητικού ΚΑΜΠ. Ανοικτό σε όλους τους Δημότες για Αθλητικές ή Πολιτιστικές εκδηλώσεις. Φιλοξενία ΚΑΠΗ.

Με συντονισμένες ενέργειες και παρεμβάσεις συμβάλει στην:
Μείωση του τιμολογίου Ύδρευσης και Δημοτικών τελών για τριτέκνους και πολυτέκνους
Δρομολόγηση για την σύνδεση της ΕΥΔΑΠ για το Γραμματικό και τον Βαρνάβα
Δρομολόγηση του 2ου Νηπιαγωγείου στην Αγία Μαρίνα
Δρομολόγηση για την απομάκρυνση του σταθμού της ΔΕΗ στην Ανατολή
Προώθηση για την Γαλάζια σημαία στο Ζούμπερι
Παρακολούθηση και ενημέρωση συλλόγων και κατοίκων σαν Υπεύθυνος επιτροπής για τις εξελίξεις των Δασικών Χαρτών του Μαραθώνα 2015 Πρόταση για Open Mall στη Ν. Μάκρη Δέκα

Προτάσεις προς το ΔΣ για να μην κλείσει η ΜΕΔΗΜ ΑΕ Πρόταση στο ΔΣ ώστε να παραμείνει το λογότυπο του Μιλτιάδη στο σήμα του Δήμου Μαραθώνα Πρόταση για δημιουργία Λυκείου Μαραθώνα στην Σουφάνη και επαναφορά του θέματος τον Μάιο 2016 Πρόταση και ομόφωνη απόφαση του ΔΣ για μείωση εισιτηρίου στα ΚΤΕΛ για ανέργους (δεν υλοποιήθηκε) 2016 Πρόταση για δεύτερο Λύκειο της Ν. Μάκρης στην έκταση του ΝΑΤ στο Μάτι Πρόταση για ρύθμιση ληξιπρόθεσμων οφειλών των δημοτών προς τον Δήμο 2017 Πρόταση στο ΔΣ για άμεσα ασφαλιστικά μέτρα κατά της διάνοιξης του νοτίου δρόμου του ΧΥΤΑ Μαραθώνα Πρόταση ΔΣ για υπογειοποίηση καλωδίων ΔΕΗ στα εμπορικά κέντρα Ν. Μάκρης – Μαραθώνα και επαναφορά δημοτικής συγκοινωνίας

Εισήγηση στο ΔΣ για τον ΕΦΚΑ Ραφήνας, ώστε να συνεχιστεί η εξυπηρέτηση των δημοτών του Δήμου μας και επιστολή προς τους αρμόδιους υπουργούς Πρόταση στο ΔΣ που ψηφίστηκε για άμεση παύση του ΧΥΤΑ Μαραθώνα και πρόσληψη εξειδικευμένου δικηγορικού γραφείου 2018 Ομιλία στο Περιφερειακό Συμβούλιο κατά του ΧΥΤΑ Μαραθώνα Άνοιγμα με προσωπική ευθύνη δρόμου στην κατασκήνωση ΝΑΤ Διαπαραταξιακή συνεργασία ώστε να παραχωρηθεί η κατασκήνωση του ΝΑΤ στον Δήμο Μαραθώνα Επιστολή στον πρωθυπουργό για άμεσες ενέργειες για τα θέματα πυρόπληκτων Επίσκεψη στον Δήμο Τρικκαίων για ενημέρωση Εισήγηση και λήψη απόφασης για μείωση δημοτικών τελών στον Δήμο Μαραθώνα Ενημέρωση στο ΔΣ για τις επικείμενες δοκιμαστικές ρίψεις σκουπιδιών στο ΧΥΤΑ Μαραθώνα και ερώτημα για τη μη πρόσληψη ακόμα δικηγόρου για το θέμα Ιανουάριος 2019 Επιστολή στον Υπουργό Υποδομών Χ. Σπίρτζη για τους πυρόπληκτους Συνεχής παρουσία στο ΠΣ και ΕΣΔΝΑ κατά της ρίψης απορριμμάτων στο ΧΥΤΑ Μάιος 2019

Στις 26 Μάιου 2019 κατά των Δημοτικών Εκλογών αποσπά με την παράταξη \Πορεία Πράξης\

Όλοι οι Δήμαρχοι