ΔΗΜΟΣ ΝΕΑΣ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑΣ - ΝΕΑΣ ΧΑΛΚΗΔΟΝΟΣ

Νέα και ειδήσεις για το δήμο Νέας Φιλαδέλφειας. Η Επικαιρότητα και όλες οι ανακοινώσεις σχετικά με προκηρύξεις, προσλήψεις και εκδηλώσεις για τον Δήμο.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΟΥΡΟΣ

ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΝΕΑΣ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑΣ - ΝΕΑΣ ΧΑΛΚΗΔΟΝΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΟΥΡΟΣ

Ο Γιάννης Βούρος είναι γέννημα θρέμμα Νεοφιλαδελφειώτης καθώς μεγάλωσε στις εργατικές κατοικίες της Νέας Φιλαδέλφειας. Είναι αριστούχος της Φιλοσοφικής Σχολής του ΕΚΠΑ, του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών, πτυχιούχος Δημοσιογραφίας - Δημοσιολογίας και της Ανώτερης Σχολής Δραματικής Τέχνης του Εθνικού Θεάτρου. Έχει υπάρξει αθλητής στίβου της ΑΕΚ και παίκτης στα εφηβικά και ερασιτεχνικά τμήματα της ποδοσφαιρικής της ομάδας. Η καριέρα του ξεκίνησε από τα ΜΜΕ, καθώς το 1974 συνεργάστηκε με τις εφημερίδες «Αθηναϊκή» και «Ημερησία» και στη δημοσιογραφική εκπομπή του ΕΙΡΤ «Κάθε μέρα». Άρθρα και δοκίμιά του δημοσιεύονται κατά καιρούς στον Τύπο, ενώ αρθρογραφεί στην εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ». Από τις εκδόσεις Λιβάνη έχει εκδοθεί το βιβλίο του «Με ένα φλασάκι στο μυαλό» και από την Εμπειρία Εκδοτική το «Πολιτική, Πόλις, Πολίτες».

Είναι από τους συνιδρυτές του Θεάτρου της Άνοιξης μαζί με τους Μαργαρίτη, Κονιόρδου, Βαλτινό, Κιμούλη και Ζούκα. Πρωταγωνίστησε επί σειρά ετών στην τηλεόραση και σε βιντεοταινίες της δεκαετίας του '80 και στη συνέχεια υπηρέτησε σαν ηθοποιός, σκηνοθέτης και παραγωγός όλα τα είδη θεάτρου. Από ελληνική φαρσοκωμωδία μέχρι Αισχύλο, Σοφοκλή Ευριπίδη και Αριστοφάνη και από γαλλικό μπουλβάρ μέχρι Ντοστογιέφσκι. Βραβεύθηκε από την Πανελλήνια Ένωση Θεατρολόγων για την ερμηνεία του στο έργο «Χάρολντ και Μωντ». Το 1993 η τηλεοπτική του παραγωγή «Γυναίκες» (ΜΕGA) τιμήθηκε με το 4ο βραβείο στο Φεστιβάλ Ευρωπαϊκών Τηλεοπτικών Προγραμμάτων.

Παράλληλα καταθέτει μεταφραστικό και συγγραφικό έργο. Το θεατρικό του έργο «Άρωμα Ανδρών» βραβεύθηκε με το 3ο Κρατικό βραβείο συγγραφής, ενώ το 2003 η παραγωγή του «Παιδιά ενός Κατώτερου Θεού» ήταν υποψήφια για έξι βραβεία. Το 1996 αγόρασε μια παλιά αποθήκη χάρτου στου Ψυρρή και δημιούργησε εκεί έναν πολυπρισματικό πολιτιστικό χώρο πολλαπλών πολιτιστικών δραστηριοτήτων, το House of Art.

Έχει διατελέσει Πρόεδρος του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών και δίδαξε Υποκριτική στη Δραματική Σχολή Αθηνών και στο Θέατρο των Αλλαγών. Είναι ιδρυτικό μέλος του φορέα «Το εργαστήρι» για άτομα με νοητική υστέρηση, υποστηρικτής του ιδρύματος \ΜDA Hellas\" και χορηγός του Σ.Κ.Ε.Π (Σωματείο Κοινωνικής Ευθύνης για παιδιά και νέους με αναπηρίες).

Όλοι οι Δήμαρχοι