ΔΗΜΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ - ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ

Νέα και ειδήσεις για το δήμο Ελληνικού - Αργυρούπολης. Η Επικαιρότητα και όλες οι ανακοινώσεις σχετικά με προκηρύξεις, προσλήψεις και εκδηλώσεις για τον Δήμο.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΑΤΟΣ

ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ - ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ - ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΑΤΟΣ

Γεννήθηκε στην Αργυρούπολη το 1976 και έχει δύο γιούς, τον Κωνσταντίνο – Γεράσιμο και τον Δημήτρη 11 και 7 ετών αντίστοιχα. Πτυχιούχος του Οικονομικού Πανεπιστήμιου Αθηνών και του τμήματος Επικοινωνίας και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Κάτοχος μεταπτυχιακού ΜASTER στη Διοίκηση Επιχειρήσεων του Παν/μίου University of Durham, Μεγ. Βρετανίας. Αγωνίστηκε για 13 χρόνια στην ομάδα κολύμβησης του ΑΝΟ Γλυφάδας. Το 1993 υπήρξε δευτεραθλητής Ελλάδας στα 4X200 ελεύθερης κολύμβησης. Την περίοδο 2002-2006 διετέλεσε Πρόεδρος του «Συλλόγου Κεφαλλονιτών Αργυρούπολης & Νοτίων Προαστίων». Την περίοδο 2007-2008 διετέλεσε Αντιδήμαρχος Παιδείας και Πολιτισμού.

Καθιέρωσε τον πολύ επιτυχημένο ετήσιο πολιτιστικό θεσμό του τριήμερου «Φεστιβάλ των Νέων (Youth Festival)». Το 2010 ιδρύει την παράταξη «Αγώνας για το Μέλλον» με την συμμετοχή πολλών νέων ανθρώπων και καταλαμβάνει τη 2η θέση στις δημοτικές εκλογές του ιδίου έτους. Το 2013 εκλέγεται ομόφωνα επικεφαλής της «Ενωμένης Πόλης», της μεγάλης ανεξάρτητης παράταξης που γεννήθηκε από την ενοποίηση των τριών πρώην παρατάξεων «Αγώνας για το Μέλλον», «Σύγχρονη Πόλη» και «Αναγέννηση». To 2014 εκλέγεται Δήμαρχος Ελληνικού – Αργυρούπολης και το 2019 επανεκλέγεται Δήμαρχος Ελληνικού – Αργυρούπολης απο τον πρώτο γύρο με ποσοστό 68,23%. Το 2019 ορίζεται Πρόεδρος του «Φορέα Διαχείρισης της επένδυσης του Ελληνικού».

Το 2019 εκλέγεται από 10 συναδέλφους του δημάρχους, πρόεδρος του ΣΠΑΥ (Σύνδεσμος Προστασίας Ανάπλασης Υμηττού) ενώ το ίδιο έτος εκλέγεται στο ΔΣ της Περιφεριακής Ένωσης Δήμων Αθήνας (ΠΕΔΑ). Συγγραφέας τεσσάρων ιστορικών μυθιστορημάτων («Η Τελευταία Ευκαιρία», «Απέναντι στο Πεπρωμένο», «Ο Έλληνας Αντιβασιλιάς του Σιάμ» και ο «Αγριάνθρωπος») με τα οποία κέρδισε την αναγνώριση των ανθρώπων των γραμμάτων και του πολιτισμού. Παράλληλα είναι μέλος της Εταιρίας Ελλήνων Λογοτεχνών. Μέχρι και την εκλογή του ως Δήμαρχος, εργαζόταν επί 12 χρόνια ως ανώτατο στέλεχος σε μεγάλη εταιρία δορυφορικών τηλεπικοινωνιών καθώς και σύμβουλος επικοινωνίας σε εταιρείες και πολιτικά πρόσωπα.

Στοιχεία επικοινωνίας:


τηλ.: 213 2018700, 701, 702
φαξ : 213 2018755
website : www.elliniko-argyroypoli.gr
email : [email protected]

Όλοι οι Δήμαρχοι