ΔΗΜΟΣ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ - ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ

Νέα και ειδήσεις για το δήμο Δραπετσόνας. Η Επικαιρότητα και όλες οι ανακοινώσεις σχετικά με προκηρύξεις, προσλήψεις και εκδηλώσεις για τον Δήμο.

ΧΡΗΣΤΟΣ ΒΡΕΤΤΑΚΟΣ

ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ - ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ  ΧΡΗΣΤΟΣ ΒΡΕΤΤΑΚΟΣ

O Χρήστος Βρεττάκος γεννήθηκε το 1964 στο Κερατσίνι και μεγάλωσε στην Αμφιάλη.

Τελείωσε το 1ο Λύκειο Κερατσινίου και συνέχισε τις σπουδές του στο Οικονομικό Τμήμα της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Επέλεξε, όμως, να αλλάξει προσανατολισμό σπουδών και στράφηκε στην Παιδαγωγική Ακαδημία, απ' όπου αποφοίτησε το 1987.

Εργάστηκε για αρκετά χρόνια σε διάφορες δουλειές και το 1994 διορίστηκε ως Δάσκαλος. Αφού γύρισε τα νησιά του Αργοσαρωνικού, το 1998 διορίστηκε σε σχολείο της Δραπετσώνας, στην οποία ζει μόνιμα από τότε. Από τα μαθητικά του χρόνια ανέπτυξε κοινωνική και πολιτική δράση. Το 1978 έγινε μέλος της ΚΝΕ και λίγο αργότερα του ΚΚΕ. Από το 1989 συνεχίζει την πολιτική του δράση ως ανένταχτος Αριστερός.

Ήταν εκλεγμένος για πολλά χρόνια στο Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Δασκάλων Πειραιά και εκπροσωπούσε το Σύλλογό στην Επιτροπή Παιδείας του Δήμου Δραπετσώνας και στην Επιτροπή Παιδείας για την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση του Δήμου Κερατσινίου - Δραπετσώνας. Το 2012, μαζί με άλλους συναγωνιστές που τα προηγούμενα χρόνια είχαν επιλέξει να ασχολούνται με την ανάδειξη των προβλημάτων της πόλης και τις προσπάθειες για την επίλυσή τους μέσα και έξω από το Δημοτικό Συμβούλιο, δημιούργησαν την Δημοτική Κίνηση Πολιτών Κερατσινίου - Δραπετσώνας ''ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ''.

Στις Δημοτικές Εκλογές του 2014 ο ''Αλλος Δρόμος'' με επικεφαλής το Χρήστο Βρεττάκο, αναδείχθηκε δημοτική αρχή. Ανέλαβε καθήκοντα δημάρχου τον Σεπτέμβρη του 2014. Στις Δημοτικές Εκλογές του 2019, ο \Άλλος Δρόμος\" αναδείχθηκε εκ νέου δημοτική αρχή και ο Χρήστος Βρεττάκος δήμαρχος της πόλης για δεύτερη φορά.

Όλοι οι Δήμαρχοι