Περιφέρειες

Όλες οι ειδήσεις για την περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας. Τα νέα και η επικαιρότητα για την περιφέρεια και τον περιφερειάρχη

ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ ΦΑΡΜΑΚΗΣ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ - ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ ΦΑΡΜΑΚΗΣ

Γεννήθηκε το 1980 και μεγάλωσε στο Αγρίνιο. Είναι κάτοχος πτυχίου Νομικής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης. Έχει ολοκληρώσει τις μεταπτυχιακές του σπουδές στη Νομική Σχολή του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης με κατεύθυνση το Αστικό Δικονομικό Δίκαιο. Είναι διαπιστευμένος Διαμεσολαβητής από το Υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, από το 2013. Είναι Δικηγόρος παρ’ Αρείω Πάγω και ασκεί μάχιμη Δικηγορία από το 2006, ως μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Αγρινίου.

Μιλάει δύο ξένες γλώσσες, Αγγλικά και Γερμανικά. Υπηρέτησε τη στρατιωτική του θητεία στην Πολεμική Αεροπορία. Είναι παντρεμένος με τη Δικηγόρο Εύη Χρ. Παππά και έχουν αποκτήσει μία κόρη και ένα γιο. Η ενασχόληση του με την πολιτική άρχισε από τα φοιτητικά του χρόνια. Εκλεγόταν σταθερά μέλος του Δ.Σ του Συλλόγου Φοιτητών Νομικής «Κώστας Βάρναλης». Διετέλεσε Γραμματέας της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ Κομοτηνής και μέλος του Κ.Σ της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ ΑΕΙ. Στις εκλογές τον Νοεμβρίο του 2010, σε ηλικία 30 ετών, εξελέγη πρώτος σε σταυρούς προτίμησης Περιφερειακός Σύμβουλος με την παράταξη «Ζούμε Δυτικά» στην Αιτωλοακαρνανία. Στις εκλογές τον Μάϊο του 2014 ήταν υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης Αιτωλοακαρνανίας με το συνδυασμό του Ανδρέα Κατσανιώτη «Μαζί, να φτιάξουμε τον τόπο μας».

Στην Αιτωλοακαρνανία, ο συνδυασμός του Ανδρέα Κατσανιώτη αναδείχθηκε πρώτος σε ψήφους με ποσοστό 52,5%. Επί σειρά ετών με τις παρεμβάσεις και τις προτάσεις του στο Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Ελλάδας, προέβαλε την ανάγκη για άμβλυνση των ενδοπεριφερειακών ανισοτήτων, την ιεράρχηση των στρατηγικών της Περιφέρειας με βάση την εκμετάλλευση των συγκριτικών πλεονεκτημάτων κάθε Περιφερειακής Ενότητας και την ανάληψη πρωτοβουλιών που θα δώσουν υπεραξία σε κάθε τι παραγόμενο στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, αξιοποιώντας το ανθρώπινο δυναμικό της, την τεχνογνωσία της και τους φυσικούς της πόρους. Εξελέγη Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας τον Ιούνιο του 2019, με την παράταξη του «Όλα από την αρχή» και ανέλαβε καθήκοντα από την 1η Σεπτεμβρίου του ίδιου έτους.

Όλοι οι Περιφερειάρχες