Περιφέρειες

Όλες οι ειδήσεις για την περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας. Τα νέα και η επικαιρότητα για την περιφέρεια και τον περιφερειάρχη

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΣΑΠΙΔΗΣ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ - ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΣΑΠΙΔΗΣ

Γεννήθηκε στην Κοζάνη το 1971. Είναι πτυχιούχος Γεωπόνος του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (1996), κατεύθυνσης φυτικής παραγωγής και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος (2000) στην Αγροτική Οικονομία και την περιφερειακή ανάπτυξη στο ίδιο Πανεπιστήμιο. Υπήρξε ιδρυτικό μέλος του συλλόγου μεταπτυχιακών φοιτητών του ΑΠΘ το 1999, του συλλόγου Γεωπόνων Ν. Κοζάνης το 2000 και του Κέντρου Προστασίας Καταναλωτών Κοζάνης (ΚΕΠΚΑ) το 2002. Ταυτόχρονα με τις μεταπτυχιακές του σπουδές (1998) ανέδειξε αγροτοκοινωνιολογικά και περιβαλλοντικά θέματα της Δυτικής Μακεδονίας μέσω της εκπομπής «Αναζητώντας τη Δήμητρα» στον τηλεοπτικό σταθμό West TV της Κοζάνης, της οποίας υπήρξε εμπνευστής.

Ένα χρόνο αργότερα ανέλαβε και την επιμέλεια του αγροτικού και περιβαλλοντικού τομέα για το δελτίο ειδήσεων του ιδίου καναλιού. Εργάσθηκε ως εκτιμητής ζημιών αγροτικών καλλιεργειών στον ΕΛΓΑ Δυτικής Μακεδονίας, ως εκπαιδευτής σε προγράμματα γεωργικής εκπαίδευσης και ανασυγκρότησης του αγροτικού χώρου αλλά και ως συντάκτης αιτήσεων ΟΣΔΕ για λογαριασμό της ΕΑΣ Κοζάνης. Ίδρυσε γραφείο μελετών αγροτικών αναπτυξιακών προγραμμάτων. Εκλέχτηκε Νομαρχιακός Σύμβουλος και μέλος της Νομαρχιακής Επιτροπής της Ν/Α Κοζάνης (2002) και Σύμβουλος στο παράρτημα Δυτικής Μακεδονίας του Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος (2003).

Όλοι οι Περιφερειάρχες