ΔΗΜΟΣ ΛΕΥΚΑΔΑΣ

Νέα και ειδήσεις για το δήμο Λευκάδας. Η Επικαιρότητα και όλες οι ανακοινώσεις σχετικά με προκηρύξεις, προσλήψεις και εκδηλώσεις για τον Δήμο.

ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΚΑΛΟΣ

ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΛΕΥΚΑΔΑΣ - ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΚΑΛΟΣ

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Λευκάδα. Σπούδασε στην Κτηνιατρική σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου της Θεσσαλονίκης και εν συνεχεία έγινε δεκτός, μεταξύ ακόμα 16 φοιτητών από όλο τον κόσμο, στο University of Stirling της Σκωτίας για να ειδικευθεί στην Ιχθυοπαθολογία. Στα πλαίσια της έρευνας για το μεταπτυχιακό του, μπόρεσε να αναπαράγει εργαστηριακά μονοκλωνικά αντισώματα έναντι συγκεκριμένου βακτηρίου, γεγονός πρωτοποριακό για την εποχή του. Παρότι είχε προτάσεις για διεθνή επαγγελματική και ακαδημαϊκή σταδιοδρομία, επέλεξε συνειδητά να επιστρέψει και να δραστηριοποιηθεί στο γενέθλιο τόπο του.

Το 2008 συνέχισε τις σπουδές του με την απόκτηση ενός ακόμη μεταπτυχιακού διπλώματος στη Διοίκηση Επιχειρήσεων, ΜΒΑ, με βαθμό Άριστα. Ο κ. Καλός εργάζεται από το 1998 ως Κτηνίατρος – Ιχθυοπαθολόγος σε κορυφαίες εταιρείες του κλάδου των ιχθυοκαλλιεργειών στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, έχοντας διατελέσει σε θέσεις ευθύνης. Από το 1999 έως σήμερα, παρέχει κτηνιατρικές υπηρεσίες στην ιδιωτική «Κτηνιατρική Κλινική Λευκάδας», μαζί με την κτηνίατρο κα Κωνσταντίνα Παπαχρήστου.

Έχει παρακολουθήσει, στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, πλήθος ημερίδων, συνεδρίων και επιμορφώσεων, που αφορούν στο αντικείμενο των σπουδών του. Είναι μέλος πανελληνίων και ευρωπαϊκών φορέων. Επίσης, ως εθελοντής κτηνίατρος είναι υπεύθυνος του Ερευνητικού Κέντρου Διάσωσης και Περίθαλψης κητωδών, ΑΡΙΩΝ, για την ευρύτερη περιοχή της Λευκάδας. Υπήρξε αθλητής του Γυμναστικού Συλλόγου Λευκάδας και της Δόξας Λευκάδας και μέλος του χορευτικού τμήματος της Νέας Χορωδίας ενώ έχει διατελέσει μέλος στα Διοικητικά Συμβούλια αθλητικών και άλλων σωματείων.

Στοιχεία επικοινωνίας:

τηλ.: 2645360500, 60511
φαξ : 2645360510
website : www.lefkada.gov.gr
email : [email protected]

Όλοι οι Δήμαρχοι