Περιφέρειες

Όλες οι ειδήσεις για την περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας. Τα νέα και η επικαιρότητα για την περιφέρεια και τον περιφερειάρχη

ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΤΖΙΤΖΙΚΩΣΤΑΣ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ - ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΤΖΙΤΖΙΚΩΣΤΑΣ

Γεννήθηκε στις 2 Σεπτεμβρίου του 1978. Σπούδασε Πολιτικές Επιστήμες, Εξωτερική Πολιτική και Διπλωματία, στο Georgetown University της Ουάσιγκτον. Απέκτησε την πρώτη εργασιακή του εμπειρία στο Γραφείο του Προέδρου της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων του Κογκρέσου. Ολοκλήρωσε τις σπουδές του, με μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών στη Δημόσια Διοίκηση και τα Οικονομικά στο University College of London. Από το 2001 έως το 2007 δραστηριοποιήθηκε επαγγελματικά στον τομέα της παραγωγής, επεξεργασίας και τυποποίησης γαλακτοκομικών προϊόντων, δημιουργώντας μια σύγχρονη μονάδα που στηρίζεται σε βιολογικά πρότυπα, με την επωνυμία ΑΓΡΟΚΤΗΜΑ ΒΡΑΧΙΑΣ.

Στις εθνικές εκλογές της 16ης Σεπτεμβρίου του 2007 εξελέγη Βουλευτής της Α’ Εκλογικής Περιφέρειας Θεσσαλονίκης. Στις Περιφερειακές Εκλογές της 14ης Νοεμβρίου του 2010 εξελέγη Αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης. Στις Περιφερειακές Εκλογές της 25ης Μαϊου του 2014 εξελέγη Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας με ποσοστό 71,03%. Τον Ιούλιο του 2017 εξελέγη Αντιπρόεδρος της Επιτροπής των Περιφερειών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και Επικεφαλής της Ελληνικής Αντιπροσωπείας στην Επιτροπή. Στις Περιφερειακές Εκλογές της 26ης Μαϊου του 2019 επανεξελέγη Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας με ποσοστό 62,04%, από τον πρώτο γύρο. Το Νοέμβριο του 2019 εκλέχθηκε πρόεδρος της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας.

Όλοι οι Περιφερειάρχες