ΔΗΜΟΣ ΠΥΔΝΑΣ - ΚΟΛΙΝΔΡΟΥ

Νέα και ειδήσεις για το δήμο Πύδνας - Κολίνδρου. Η Επικαιρότητα και όλες οι ανακοινώσεις σχετικά με προκηρύξεις, προσλήψεις και εκδηλώσεις για τον Δήμο.

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΜΑΝΩΛΑΣ

ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΥΔΝΑΣ - ΚΟΛΙΝΔΡΟΥ - ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΜΑΝΩΛΑΣ

Γεννήθηκε στον Κολινδρό Πιερίας, όπου παρηκολούθησε τις πρώτες τάξεις του Δημοτικού σχολείου. Απεφοίτησε από το εξατάξιο Γυμνάσιο Αιγινίου και στη συνέχεια εισήλθε στη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων. Από τη Σχολή Ευελπίδων απεφοίτησε το 1980, ονομασθείς Ανθυπολοχαγός Τεθωρακισμένων (Ανθυπίλαρχος). Παρακολούθησε όλα τα προβλεπόμενα σχολεία εκπαιδεύσεως Αξιωματικών Τεθωρακισμένων. Εκπαιδεύτηκε στη Σχολή Αλεξιπτωτιστών, καθώς και στο Σχολείο Καταδρομών. Παρηκολούθησε ειδικές εκπαιδεύσεις και σχολεία Αξιωματικών του ΝΑΤΟ στο Oberammergaou και στο Aachen Γερμανίας.

Είναι απόφοιτος της Ανωτάτης Σχολής Πολέμου. Απεφοίτησε από την Σχολή Εθνικής Αμύνης και έλαβε Μεταπτυχιακό Δίπλωμα στις Αμυντικές και Στρατηγικές Σπουδές. Έχει ασκήσει όλα τα επίπεδα διοικήσεως του Όπλου των Τεθωρακισμένων, καθώς και Υπομονάδος Καταδρομών. Ως Ανώτερος Αξιωματικός υπηρέτησε σε επιτελικές θέσεις τόσο του Στρατού μας όσο και του ΝΑΤΟ (ως Αντισυνταγματάρχης στη Βερόνα Ιταλίας και ως Συνταγματάρχης στη Μαδρίτη Ισπανίας). Με το βαθμό του Ταξιάρχου διετέλεσε Υποδιοικητής της Μεραρχίας Μυτιλήνης, Διευθυντής Επιχειρήσεων του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Αμύνης, καθώς και Διοικητής Τεθωρακισμένης Ταξιαρχίας στην Ξάνθη.

Προαχθείς στο βαθμό του Υποστρατήγου, τοποθετήθηκε Διοικητής της Μεραρχίας Μυτιλήνης και κατόπιν Διευθυντής Α´ Κλάδου του Γενικού Επιτελείου Στρατού. Το 2013, προαχθείς στο βαθμό του Αντιστρατήγου, τοποθετήθηκε Στρατιωτικός Αντιπρόσωπος της χώρας μας στη Στρατιωτική Επιτροπή του ΝΑΤΟ, στις Βρυξέλλες. Το 2014 επέστρεψε στην Ελλάδα και τοποθετήθηκε Γενικός Επιθεωρητής Στρατού. Στη θέση αυτή παρέμεινε έως το Μάρτιο 2015, οπότε και απεστρατεύθη.

Όλοι οι Δήμαρχοι