ΔΗΜΟΣ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ

Νέα και ειδήσεις για το δήμο Καλαμαριάς. Η Επικαιρότητα και όλες οι ανακοινώσεις σχετικά με προκηρύξεις, προσλήψεις και εκδηλώσεις για τον Δήμο.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΔΑΡΔΑΜΑΝΕΛΗΣ

ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ - ΓΙΑΝΝΗΣ ΔΑΡΔΑΜΑΝΕΛΗΣ

Ο Γιάννης Δαρδαμανέλης γεννήθηκε στις 28 Δεκεμβρίου του 1980. Αποφοίτησε από το Τμήμα Πολιτικών Έργων Υποδομής στο ΑΤΕΙ Θεσσαλονίκης και έπειτα συνέχισε τις σπουδές του στο Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης από όπου αποφοίτησε το 2007. Εν συνεχεία, παρακολούθησε επιτυχώς τα Μεταπτυχιακά Προγράμματα Σπουδών «Υδραυλικά Έργα και Περιβάλλον” του Δ.Π.Θ. το 2008 και “Προστασία Περιβάλλοντος και Βιώσιμη Ανάπτυξη” του Α.Π.Θ. το 2010, εμβαθύνοντας σε θέματα ενεργειακής αναβάθμισης υφιστάμενων κτιριακών υποδομών, αλλά και προστασίας του περιβάλλοντος. Είναι αξιοσημείωτο το ενδιαφέρον του για κοινωνικές, περιβαλλοντικές, αθλητικές και γενικότερα συλλογικές δράσεις.

Επί σειρά ετών υπήρξε ναυτοπρόσκοπος και ενεργό μέλος των οργάνων εκπροσώπησης. Έχει συμμετάσχει σε σειρά εθελοντικών ομάδων διάσωσης (Ερυθρός Σταυρός, ΕΕΕΔ, ΟΜΑΚ κ.α.), ενώ έχει διατελέσει μέλος του Δ.Σ. του Πολιτιστικού Συλλόγου – Κοιτίδα νεολαίας “Ο Πόντος”, του συλλόγου Πτολεμαϊτών Θεσσαλονίκης καθώς και του Τοπικού Συμβουλίου Νέων Καλαμαριάς. Επίσης του αρέσει το ψάρεμα και διαθέτει δίπλωμα ελεύθερου δύτη, απόρροια της αγάπης του για τη θάλασσα. Εδώ και μια δεκαετία ο Γιάννης Δαρδαμανέλης ασχολείται επαγγελματικά ως ελεύθερος επαγγελματίας πολιτικός μηχανικός με γραφείο μελετών – κατασκευών, που δραστηριοποιείται κυρίως στην περιοχή της Καλαμαριάς.

Το ανήσυχο πνεύμα του, τον οδήγησε στην έναρξη της επαγγελματικής του δραστηριότητας από τα πρώτα φοιτητικά του χρόνια, γεγονός που σήμερα του προσδίδει σημαντική εμπειρία και τεχνογνωσία σε πολλά αντικείμενα του επαγγέλματος. Αυτήν την εμπειρία μεταφέρει στα κοινά της Καλαμαριάς, με προτάσεις και ολοκληρωμένο σχέδιο για τα έργα που απαιτούνται στην περιοχή. Εκλέχθηκε δημοτικός σύμβουλος με τον συνδυασμό του αείμνηστου Βασίλη Τριανταφυλλίδη (Χάρρυ Κλυνν) στις δημοτικές εκλογές του 2010 και του καθηγητή και αθλητή Στέλιου Ματσαρίδη το 2014.Τον Ιούνιο του 2019, εκλέγεται Δήμαρχος Καλαμαριάς.

Επίσης, έχει διατελέσει επί σειρά ετών αντιπρόεδρος στην επιτροπή ποιότητας ζωής του Δήμου. Ο Γιάννης Δαρδαμανέλης έχει διατελέσει μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής του Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (ΦΟΔΣΑ), εκπροσωπώντας το Δήμο Καλαμαριάς. Είναι Μέλος του Συλλόγου Πολιτικών Μηχανικών Θεσσαλονίκης από το 2012. Εκλέγεται μέλος της αντιπροσωπείας του Τεχνικού Επιμελητηρίου Κεντρικής Μακεδονίας από το 2010 και αναδείχθηκε σε μέλος της Διοικούσας Επιτροπής αυτού το 2014.

Στο πλαίσιο άσκησης των καθηκόντων του στα ανωτέρω συμβούλια, συμμετέχει σε πληθώρα ομάδων εργασίας, επιτροπών και συνεδρίων καθαρά εθελοντικού χαρακτήρα επιδεικνύοντας ευαισθησία σε θέματα νέων, απασχόλησης, επιχειρηματικότητας και προστασίας περιβάλλοντος. Ο Γιάννης Δαρδαμανέλης είναι πατέρας μια κόρης, της Αργυρώς. Οι γονείς του, ο Θρασύβουλος Δαρδαμανέλης, συνταξιούχος καθηγητής – γυμνασιάρχης του 8ου Γυμνασίου Καλαμαριάς και η Αργυρώ Δαρδαμανέλη συνταξιούχος νομικός του Διοικητικού Εφετείου Θεσσαλονίκης. Είναι γόνος πολύτεκνης οικογένειας με αδέλφια την Ιφιγένεια (36) ιδιωτική υπάλληλο σε εμπορικό κατάστημα, τον Γιώργο (34) πολιτικό μηχανικό Μελετητή Δημοσίων Έργων και την Ελισάβετ (24) οικονομολόγο με εξειδίκευση στα ναυτιλιακά.

Στοιχεία επικοινωνίας:

τηλ.: 23133 14000 23133 14102 23133 14103
φαξ : 23104 51734
website : www.kalamaria.gr
email : [email protected]

Όλοι οι Δήμαρχοι