ΔΗΜΟΣ ΝΕΑΠΟΛΗΣ - ΣΥΚΕΩΝ

Νέα και ειδήσεις για το δήμο Νεάπολης - Συκεών. Η Επικαιρότητα και όλες οι ανακοινώσεις σχετικά με προκηρύξεις, προσλήψεις και εκδηλώσεις για τον Δήμο.

ΣΙΜΟΣ ΔΑΝΙΗΛΙΔΗΣ

ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΝΕΑΠΟΛΗΣ - ΣΥΚΕΩΝ  ΣΙΜΟΣ ΔΑΝΙΗΛΙΔΗΣ

• Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1959, από τον Θόδωρο και την Ευθυμία Δανιηλίδου, παιδιά προσφυγικών οικογενειών. • Φοίτησε στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Συκεών, στο 4ο Γυμνάσιο Θεσσαλονίκης και το 10ο Λύκειο Θεσσαλονίκης. • Η κόρη του Ευθυμία-Μαρία είναι φοιτήτρια στο Τμήμα Μηχανικών Επιστήμης Υλικών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. • Είναι πτυχιούχος της Ανωτέρας Σχολής Στελεχών Επιχειρήσεων και της Σχολής Διοίκησης Οικονομίας, και συνέχισε τις σπουδές του στη Σχολή Μάρκετινγκ και Διαφήμισης. • Εργάστηκε ως Διοικητικός και Οικονομικός Διευθυντής του Κέντρου Ψυχικής Υγιεινής Θεσσαλονίκης. • Διετέλεσε Διευθυντής του Γραφείου Μακεδονίας-Θράκης, της εφημερίδας «Εξόρμηση» και συνεργάτης άλλων εφημερίδων και περιοδικών. • Υπήρξε ιδρυτικό μέλος της Σπουδαστικής Ένωσης Ανωτέρων Σχολών Θεσσαλονίκης και του πρώτου Κεντρικού της Συμβουλίου, και μέλος του Κεντρικού Συμβουλίου της Εθνικής Σπουδαστικής Ένωσης Ελλάδας (ΕΣΕΕ). •

Από το 1982 έως το 1994 εκλεγόταν συνεχώς πρώτος δημοτικός σύμβουλος Συκεών. • Διετέλεσε αντιδήμαρχος Συκεών το 1991 και το 1992. • Τον Οκτώβριο του 1994 οι δημότες των Συκεών τού εμπιστεύτηκαν τη διοίκηση του δήμου εκλέγοντάς τον δήμαρχο για τέσσερις συνεχείς τετραετίες, ενώ από τον Οκτώβριο του 2010 εκλέγεται συνεχόμενα δήμαρχος του διευρυμένου δήμου Νεάπολης-Συκεών. • Το 1995 εκλέχθηκε αντιπρόεδρος του Συμβουλίου Κοινωνικής Πολιτικής της Κεντρικής Ένωσης Δήμων και Κοινοτήτων Ελλάδας (ΚΕΔΚΕ). • Το 1999 εκλέχθηκε στο Ανώτατο Όργανο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης- την Εκτελεστική Επιτροπή της ΚΕΔΚΕ. • Σήμερα είναι Αντιπρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας (ΠΕΔ-ΚΜ) και πρόεδρος της Επιτροπής Κοινωνικής Πολιτικής της ΚΕΔΕ.

Από τον Ιανουάριο του 2020 είναι πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Ομίλου Εδαφικής Συνεργασίας «ΕΛΙΚΑΣ». • Έχει διατελέσει επί σειρά ετών πρόεδρος της Επιτροπής Κοινωνικής Πολιτικής, Αλληλεγγύης και Απασχόλησης της ΚΕΔΕ και πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας (ΠΕΔ-ΚΜ), από το 2011 έως το 2014. • Εμπνευστής και ιδρυτής το 1998 του Κέντρου Πρόληψης της Εξάρτησης από Ναρκωτικά και Προαγωγής της Υγείας ΠΥΞΙΔΑ και του Κέντρου για τη Γυναικεία Επιχειρηματικότητα και Απασχόληση ΕΡΓΑΝΗ, και πρόεδρός τους έως και σήμερα. • Συμμετείχε ενεργά στο γονεϊκό κίνημα, έχοντας διατελέσει αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Ενώσεων Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων νομού Θεσσαλονίκης.

Διετέλεσε εκπρόσωπος της ΚΕΔΕ μεταξύ άλλων: στην Εθνική Επιτροπή Πρωτοβάθμιας Κοινωνικής Φροντίδας, στις Εθνικές Επιτροπές Κοινωνικής Προστασίας και Κατ’ Οίκον Φροντίδας του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, στην Επιτροπή Παρακολούθησης του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» για όλη την Ελλάδα, στην Επιτροπή Παρακολούθησης του Ε.Π. «Ανάπτυξη Ανθρωπίνου Δυναμικού» του υπουργείου Εργασίας, στην Επιτροπή Οικονομικής Εξυγίανσης των δήμων της ΚΕΔΕ, στην Επιτροπή του υπουργείου Εσωτερικών για την αξιολόγηση του εφαρμοζόμενου παιδαγωγικού προγράμματος στους παιδικούς και βρεφικούς Σταθμούς των δήμων, στην Επιτροπή Παρακολούθησης των Κέντρων Πρόληψης και το Δίκτυο Κέντρων Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας, στην Ομάδα Εργασίας για την υλοποίηση της Πρωτοβουλίας για την Απασχόληση των Νέων και ιδίως της Εγγύησης για τη Νεολαία, ενώ επί σειρά ετών εκπροσωπεί την Τοπική Αυτοδιοίκηση στο Αρχαιολογικό Τοπικό Συμβούλιο Μνημείων Κεντρικής Μακεδονίας.

Το όραμα, οι αγώνες και οι διεκδικήσεις του για τον τόπο του και την κοινωνία, καταγράφουν στο ενεργητικό του πολλές και μεγάλες επιτυχίες, που έχουν καταστήσει τον ίδιο και τον δήμο του σημείο αναφοράς στην Τοπική Αυτοδιοίκηση που επικαλούνται πολλοί ως παράδειγμα σε πολλούς τομείς, κυρίως στην οικονομική διαχείριση, τα Δημοτικά Ιατρεία, τις κοινωνικοπρονοιακές δομές και προγράμματα, την εκπαίδευση και τη σχολική στέγη, τον πολιτισμό και τον αθλητισμό. Μερικές μόνο από τις «επιδόσεις» που ξεχωρίζουν το δήμο Νεάπολης-Συκεών είναι οι εξής:

1. Στα οικονομικά των δήμων διατηρεί από τα ισχυρότερα ταμεία στην επικράτεια καθώς τα ταμειακά διαθέσιμα συνεχίζουν επί χρόνια να κινούνται σε υψηλά επίπεδα, ξεπερνώντας σήμερα τα 20 εκατομμύρια ευρώ, παρά τις επενδύσεις δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ σε έργα και προγράμματα, και παρά την πλήρη εξόφληση χρεών και δανείων των άλλων δήμων που συγκρότησαν τον σημερινό καλλικρατικό δήμο.

2. Στον πρώην δήμο Συκεών λειτούργησε το 1998 το πρώτο Κέντρο Πρόληψης εξαρτήσεων από ουσίες, η «ΠΥΞΙΔΑ», η οποία φέτος συμπληρώνει 22 χρόνια ζωής και προσφοράς στην κοινωνία, έχοντας διοργανώσει εκατοντάδες παρεμβάσεις στις οποίες συμμετείχαν 121.710 πολίτες.

3. Από τον πρώην δήμο Συκεών ξεκίνησαν τα Κέντρα Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων, τα γνωστά Κ.Η.Φ.Η., εξυπηρετώντας εκατοντάδες άρρωστους και ανήμπορους ηλικιωμένους. Σήμερα στο δήμο Νεάπολης-Συκεών λειτουργούν τρεις τέτοιες δομές με περισσότερους από 100 ωφελούμενους, ενώ ετοιμάζεται και το τέταρτο Κ.Η.Φ.Η. στην Επταπυργίου.

4. Με πρωτεργάτη τον ίδιο, από τον πρώην δήμο Συκεών ξεκίνησε το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι», παρέχοντας σήμερα υπηρεσίες σε περίπου 1.500 συμπολίτες μας, με περίπου 50 εργαζόμενους.

5. Πρωτεργάτης και στη γέννηση και πανελλήνια καθιέρωση των Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ) και των ΚΔΑΠμεΑ, όπου σήμερα λειτουργούν τέσσερα τμήματα στα δύο κέντρα στο δήμο Νεάπολης-Συκεών με περισσότερους από 120 ωφελούμενους, ενώ έχει προγραμματιστεί και τρίτο κέντρο στην περιοχή των Πεύκων.

6. Είναι ο δήμος με το μεγαλύτερο δίκτυο πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας. Σήμερα λειτουργούν 3 Δημοτικά Πολυϊατρεία με τον πλέον σύγχρονο εξοπλισμό και 35 ιατρούς 18 διαφορετικών ειδικοτήτων, καθώς και 6 μικρότερα Δημοτικά Ιατρεία στα εννέα ΚΑΠΗ του δήμου. Ετησίως καταγράφονται περισσότερες από 120.000 εξετάσεις και ιατρικές πράξεις, με το συνολικό αριθμό αυτών από το 2015 έως και σήμερα να ανέρχεται περίπου στις 700.000.

7. Είναι ο πρώτος δήμος στη χώρα σε αριθμό προσφερόμενων θέσεων στο πλαίσιο του προγράμματος «Εναρμόνιση οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής», στο οποίο ο δήμος Νεάπολης-Συκεών συμμετέχει με περισσότερες από 30 δομές, και στις οποίες μπορούν να φιλοξενούνται δωρεάν 4.679 παιδιά ετησίως. Από αυτά, τα 1.011 στους 22 Βρεφονηπιακούς και Παιδικούς Σταθμούς, τα 100 στα ΚΔΑΠμεΑ και τα 3.568 στα ΚΔΑΠ πολιτισμού, αθλητισμού, εκπαίδευσης και ενισχυτικής διδασκαλίας.

8. Είναι ο δήμος με το μεγαλύτερο δίκτυο αθλητικών υποδομών, με 22 συνολικά αθλητικές εγκαταστάσεις σε όλες τις Δημοτικές Ενότητες (5 μεγάλα κλειστά Γυμναστήρια μπάσκετ-βόλεϊ-χάντμπολ, Κολυμβητήριο ολυμπιακών διαστάσεων, 11 μικρά και μεγάλα ανοιχτά γήπεδα Ποδοσφαίρου, 6 μικρά γυμναστήρια, 5 αίθουσες γυμναστικής), από τις οποίες ξεχωρίζει το πρόσφατα πλήρως ανακατασκευασμένο και ανακαινισμένο Αθλητικό Στάδιο Νεάπολης και το πλήρες ανακατασκευασμένο ΔΑΚ Συκεών.

Στοιχεία επικοινωνίας:

τηλ.: 23133 29500, 23133 13200-1
φαξ : 2310 679104
website : www.dimosneapolis-sykeon.gr
email : [email protected], [email protected]

Όλοι οι Δήμαρχοι