Στο συλλαλητήριο για την Παλαιστίνη καλεί η ΕΛΜΕ Άνω Λιοσίων - Ζεφυρίου - Φυλής

Στην κινητοποίηση καλεί και η ΕΛΜΕ Άνω Λιοσίων - Ζεφυρίου - Φυλής. Το συλλαλητήριο θα ξεκινήσει στις 17:00 το απόγευμα από το Μετρό της Πανόρμου και θα ακολουθήσει πορεία στην πρεσβεία του Ισραήλ.

Στην ανακοίνωσή της η ΕΛΜΕ, ανάμεσα σε άλλα, αναφέρει: «Ο ηρωικός λαός της Παλαιστίνης βρίσκεται για μια ακόμα φορά αντιμέτωπος με τη θηριωδία του ισραηλινού καθεστώτος. Η Γάζα δέχεται απανωτά σφυροκοπήματα από τους αεροπορικούς βομβαρδισμούς των Ισραηλινών οι οποίοι σκορπούν τον τρόμο και τον θάνατο.

Πάνω από 100 είναι μέχρι στιγμής οι νεκροί Παλαιστίνιοι, ανάμεσά τους και μικρά παιδιά, περισσότεροι από 400 οι τραυματίες και 7 οι μη Παλαιστίνιοι νεκροί. Οι τελευταίοι βομβαρδισμοί έρχονται σε συνέχεια της πρόσφατης πολιτικής των εκτοπίσεων και των διωγμών Παλαιστινίων και των οικογενειών τους από τις γειτονιές της Ανατολικής Ιερουσαλήμ.

Ο πολύπαθος λαός της Παλαιστίνης αγωνίζεται ηρωικά εδώ και δεκαετίες, ξυπόλητος και με σφεντόνες ενάντια στο κράτος – δολοφόνο του Ισραήλ, που είναι οπλισμένο σαν αστακός από το χέρι του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού, διεκδικώντας το αυτονόητο δικαίωμα να ζει ειρηνικά στη δική του ελεύθερη και ανεξάρτητη πατρίδα.

Οι ΗΠΑ – ΕΕ – ΝΑΤΟ με την πολιτική τους προσφέρουν κάλυψη στη θηριωδία του ισραηλινού καθεστώτος που έχει αναγορευτεί σε κράτος – τρομοκράτη της ευρύτερης περιοχής της Μέσης Ανατολής. Η ελληνική κυβέρνηση κρατά ένοχη στάση "ίσων αποστάσεων" ανάμεσα στους εγκληματίες Ισραηλινούς και τα θύματα, τους Παλαιστίνιους, συγκαλύπτοντας στην πράξη την ισραηλινή κτηνωδία.

Καταγγέλλουμε το νέο έγκλημα του ισραηλινού φασιστικού καθεστώτος. Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στον λαό της Παλαιστίνης και στον δίκαιο αγώνα του.

Στηρίζουμε τις διαδηλώσεις αλληλεγγύης στον παλαιστινιακό λαό! Συμμετέχουμε σε αυτή που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 15 Μαΐου, στην Αθήνα στις 5.00μμ στο μετρό Πανόρμου και στην πορεία στην ισραηλινή πρεσβεία!».

Περισσότερα σε Συνδικαλισμός