ΓΣΕΕ: Αποφασίσθηκε πανελλαδική απεργία στις 10 Ιουνίου

Μεγάλες κινητοποιήσεις έρχονται σε πολλές μεγάλες πόλεις της χώρας, μετά την απόφαση της ΓΣΕΕ για Πανελλαδική απεργία στις 10 Ιουνίου. 

Η σημερινή συνεδρίαση της Ολομέλειας της διοικήσεως της ΓΣΕΕ είχε ως αποτέλεσμα την απόφαση για απεργία Πανελλαδικής εμβελείας, ως αντίδραση στην προώθηση για ψήφιση του νέου εργατικού νομοσχεδίου.

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε κατόπιν, η συνομοσπονδία αναφέρει τα εξής: Η Συνομοσπονδία εξ αρχής έχει εκφράσει την «έντονη διαφωνία της σχετικά με επίμαχες διατάξεις του Εργασιακού Νομοσχεδίου, ένα νομοσχέδιο με  νομοθετήματα, τα οποία εάν εφαρμοστούν θα επιφέρουν τεράστιο πλήγμα στην αγορά εργασίας, στη συλλογική αυτονομία αλλά και στην κοινωνία». «Η Συνομοσπονδία θα συνεχίσει να δίνει τη μάχη της, ώστε να μην ενταθούν οι συνθήκες εργασιακής ζούγκλας που ήδη υφίστανται οι εργαζόμενοι, οι οποίοι μετά τα βάρη των μνημονίων σηκώνουν στην πλάτη τους τώρα και τις οικονομικές επιπτώσεις της πανδημίας».

Περαιτέρω εξελίξεις αναμένονται μετά την απεργία της 10ης Ιουνίου, οπότε και θα συνεδριάσει ξανά η ΓΣΕΕ, με κύριο αντικείμενο τις μελλοντικές της δράσεις και κινητοποιήσεις.

Περισσότερα σε Συνδικαλισμός