ΠΣΑΠ: Μέλη και οι γυναίκες ποδοσφαιρίστριες από το 2021/22

Ποδόσφαιρο γυναικών
ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ / EUROKINISSI

Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αμειβομένων Ποδοσφαιριστών (ΠΣΑΠ) πήρε μια ιστορική απόφαση αφού από τη νέα σεζόν οι γυναίκες ποδοσφαιρίστριες θα μπορούν να εντάσσονται στο δυναμικό του. 

«Η ιστορία του ΠΣΑΠ και οι εμπειρίες που έχει αποκομίσει ο Σύνδεσμος από τη λειτουργία του αξιοποιούνται έμπρακτα και συστηματικά. Ο θεσμικός του ρόλος στην Ελλάδα και στο εξωτερικό έχει ενισχυθεί ακόμα περισσότερο. Ο Σύνδεσμος μας, στην ετήσια Γενική Συνέλευση της 31ης Μάϊου 2021 αποφάσισε ομόφωνα την τροποποίηση και τον εκσυγχρονισμό του καταστατικού του, ενέκρινε τον Διοικητικό και Οικονομικό Απολογισμό της Διοίκησης του συνδέσμου και έλαβε μια σειρά από σημαντικές αποφάσεις που αφορούν τους επαγγελματίες ποδοσφαιριστές.

Έλαβε επίσης και μία ιστορική απόφαση.

Από την αγωνιστική περίοδο 2021/22 οι γυναίκες ποδοσφαιρίστριες θα μπορούν και επίσημα να είναι μέλη του ΠΣΑΠ. Ως επαγγελματίες ποδοσφαιριστές, και ως Σύνδεσμος, και στο πλαίσιο των αθλητικών και κοινωνικών μας αξιών, δεν μπορούμε να αγνοούμε και να αποκλείουμε τη συμμετοχή των γυναικών, στα θεσμικά μας όργανα. Η διασφάλιση των δικαιωμάτων τους ναι μεν είναι αυτονόητη αλλά ποτέ δεν είχε γίνει έμπρακτα».

Ποδόσφαιρο
UNSPLASH

Ο πρόεδρος του ΠΣΑΠ, Γιώργος Μπαντής σε ανάρτησή του στο Facebook σημείωσε ότι «οι διακρίσεις δεν έχουν χώρο ούτε στον αθλητισμό, ούτε πουθενά». Ολόκληρη η ανάρτηση του Γιώργου Μπαντή:

«Για πολλά είμαι χαρούμενος την τελευταία διετία ως πρόεδρος του ΠΣΑΠ, αλλά η αλλαγή του καταστατικού που εγκρίθηκε από την Γενική Συνέλευση της περασμένης Δευτέρας, μέσω της οποίας γκρεμίστηκαν οι διακρίσεις ανάμεσα στα δύο φύλλα, με κάνει να αισθάνομαι και περήφανος. Η γυναίκα ποδοσφαιρίστρια θα μπορεί πλέον και επίσημα να βρίσκεται στην οικογένεια του ΠΣΑΠ και όλοι μαζί θα διεκδικούμε ένα καλύτερο αύριο για το αγαπημένο μας ποδόσφαιρο. Οι διακρίσεις δεν έχουν χώρο ούτε στον αθλητισμό, ούτε πουθενά. Το ποδόσφαιρο παίζεται από ανθρώπους». 

Ανάρτηση Facebook
Πηγή: Facebook Giorgos Bantis

 

Περισσότερα σε Συνδικαλισμός