Πανελλήνιες - Απεργία: Το μπαλάκι στην κυβέρνηση από το ΕΚΑ

apergia
reporter

Κατεπείγουσα αγωγή ενώπιον του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών κατέθεσε η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων κατά της απόφασης της ΑΔΕΔΥ και του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Αθηνών για απεργιακές κινητοποιήσεις αύριο, Τετάρτη 16 Ιουνίου, ημέρα ψήφισης στη Βουλή του «εκτρωματικού» νομοσχεδίου της κυβέρνησης που εξαϋλώνει τα εργασιακά δικαιώματα. 

Το kedenews επικοινώνησε με τον πρόεδρο του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Αθηνών Γιώργο Μυλωνά, καθώς αυτή την ώρα, όπως μας ενημέρωσε, τα σωματεία αποφασίζουν για τη στάση που θα κρατήσουν μετά την αγωγή Κεραμέως.  

metro apergia
in.gr

«Γίνεται μια προσπάθεια αυτή τη στιγμή, γιατί η αγωγή ζητά τα ΜΜΜ να λειτουργήσουν μέχρι τις 9.00. Τα σωματεία αυτή τη στιγμή αποφασίζουν αν μπορούν να ξεκινήσουν την απεργία τους μετά τις 9.00. Είμαστε σε καλό δρόμο. Θέλουμε όμως να δηλώσουμε ότι η κυβέρνηση φέρνει αυτό το νομοσχέδιο μέσα στις Πανελλαδικές Εξετάσεις, η κυβέρνηση δεν σέβεται τα παιδιά και τους γονείς. Η κυβέρνηση δημιουργεί πρόβλημα στις Πανελλήνιες Εξετάσεις με το νομοσχέδιο που φέρνει» δήλωσε.

Όπως υποστηρίζει η Νίκη Κεραμέως, σκοπός της επιθετικής αυτής κίνησης είναι να διασφαλιστεί –στο αναγκαίο και αναλογικό μέτρο– ότι η διενέργεια των Πανελλαδικών Εξετάσεων την Τετάρτη 16 Ιουνίου 2021 δεν θα παρακωλυθεί με κανέναν τρόπο.

Περισσότερα σε Συνδικαλισμός