Απεργία: Στάση εργασίας στα ΜΜΜ αντί 24ωρης

Στάση εργασίας
e-dimosio.gr

Αλλαγή πλάνων στο απεργιακό τοπίο των μέσων μαζικής μεταφοράς. Με νέο ανακοινωθέν τους, οι εργαζόμενοι στις γραμμές 1, 2 και 3 του μετρό (ηλεκτρικός) καθώς και οι εργαζόμενοι στο τραμ ανακοινώνουν πως θα υπάρξει στάση εργασίας από τις 10.00 π.μ. έως και τη λήξη της βάρδιας, αντί της αρχικά προγραμματισμένης 24ωρης απεργίας τους. Επίσης, σε τροποποίηση της ώρας της στάσης εργασίας στα λεωφορεία προχώρησε το Συνδικάτο Εργαζομένων ΟΑΣΑ, προκειμένου να διευκολυνθούν οι μαθητές που συμμετέχουν στις Πανελλαδικές Εξετάσεις. Έτσι, στα λεωφορεία και τα τρόλεϊ θα πραγματοποιηθεί στάση εργασίας μεταξύ 13.00 - 17.00. Τα τελευταία δρομολόγια αναμένεται να αναχωρήσουν στις 12.00, ενώ η αποκατάσταση της κυκλοφορίας αναμένεται γύρω στις 18.00 ή αργότερα.

Το ανακοινωθέν των εργαζομένων της ΣΤΑ.ΣΥ έχει ως εξής: 

«Η κυβέρνηση, χρησιμοποιώντας τους μαθητές και τις μαθήτριες που δίνουν Πανελλαδικές Εξετάσεις, επιχειρεί να κάμψει τον αγώνα των εργαζομένων ενάντια στο αντεργατικό νομοσχέδιό της. Η δήθεν ευαισθησία της κυβέρνησης για τα παιδιά είναι εντελώς υποκριτική, διότι, ενώ εμφανίζεται να αγωνιά για τις μετακινήσεις τους, την ίδια ώρα με το αντεργατικό νομοσχέδιο που έχει καταθέσει στη Βουλή ετοιμάζει γι' αυτά και για όλες τις επόμενες γενιές έναν εργασιακό μεσαίωνα, με ανασφάλεια και χωρίς συγκροτημένα δικαιώματα.

Οι εργαζόμενοι στη ΣΤΑ.ΣΥ δεν θα υποκύψουν σε εκβιασμούς και πιέσεις αλλά ούτε και χρειάζεται να αποδείξουν σε κανέναν την ευαισθησία και το ενδιαφέρον τους για τα παιδιά. Είναι οι ίδιοι γονείς, γνωρίζουν πολύ καλά τις αγωνίες των νέων και είναι αποφασισμένοι να αγωνιστούν με όλες τους τις δυνάμεις για να αποσυρθεί το αντεργατικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης και των εργοδοτών.

Γι' αυτό τον λόγο παίρνουμε μέρος ακόμη πιο δυναμικά και αποφασιστικά στις κινητοποιήσεις όλων των εργαζόμενων και διευκολύνουμε τα παιδιά μας στις μετακινήσεις τους. Πραγματοποιούμε την Τετάρτη 16/6 στάση εργασίας από 10.00 π.μ. έως λήξη της βάρδιας. Παίρνουμε μέρος στην απεργιακή συγκέντρωση στις 6.00 το απόγευμα, στην πλατεία Συντάγματος, έξω από τη Βουλή».

Περισσότερα σε Συνδικαλισμός