ΕΕΤΑΑ-Παιδικοί σταθμοί: Δευτέρα ξεκινά το Παράλληλο Πρόγραμμα

  • Αποκλειστικές δηλώσεις του Διευθύνοντος Συμβούλου της ΕΕΤΑΑ Σπύρου Σπυρίδων
  • Τουλάχιστον 15.000 επιπλέον θέσεις σε βρεφονηπιακούς σταθμούς σε ολόκληρη τη χώρα, μέσω του «Παράλληλου προγράμματος παροχής voucher», αφορά η κοινή υπουργική απόφαση και αποσκοπεί στη στήριξη παιδιών και οικογενειών. Μάλιστα, η απόφαση προβλέπει αύξηση των εισοδηματικών κριτηρίων προκειμένου να αυξηθεί ο αριθμός των δικαιούχων. Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας, δίνεται για πρώτη φορά δικαίωμα συμμετοχής στο πρόγραμμα σε γυναίκες που εργάζονται στο Δημόσιο.

    Της Νατάσσας Βουδούρη και Κατερίνας Θανάση 

    Βέβαια με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς για τους παιδικούς και τους βρεφονηπιακούς σταθμούς, ταλαιπωρήθηκαν χιλιάδες οικογένειες καθώς περίπου 80.000 χιλιάδες παιδιά μένουν εκτός σταθμών, ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠΑμέΑ.

    Αναλυτικά για το «Παράλληλο Πρόγραμμα παροχής voucher» μίλησε στην kedenews ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΕΤΑΑ Σπύρος Σπυρίδων.

    1) Πότε ξεκινάει το «Παράλληλο Πρόγραμμα παροχής voucher»;

    Η υποβολή αιτήσεων συμμετοχής στο Παράλληλο «Πρόγραμμα Οικονομικής στήριξης οικογενειών με παιδιά προσχολικής ηλικίας» θα ξεκινήσει τη Δευτέρα 7.9.2020 .

    Η περίοδος υποβολής των αιτήσεων: 07.9 – 17.9.2020.

    2) Ποιοι μπορούν να ενταχθούν εκτός από τις μητέρες του Δημοσίου τομέα;

    Δικαίωμα υποβολής έχουν δημόσιοι υπάλληλοι, μισθωτοί/ές, αυτοαπασχολούμενοι/ες, οι οποίοι/ες δεν δύναται να είναι δικαιούχοι συγχρηματοδοτούμενων υλοποιούμενων Πράξεων στο πλαίσιο της Δράσης «Εναρμόνισης οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής» λόγω

    εισοδηματικών κριτηρίων. Για όλες τις κατηγορίες συμμετεχόντων το συνολικό τους οικογενειακό εισόδημα δεν μπορεί να υπερβαίνει τις

    30.000 € για αιτούντες/σες που έχουν έως δύο παιδιά

    33.000 € για αιτούντες/σες που έχουν έως τρία παιδιά

    36.000 € για αιτούντες/σες που έχουν έως τέσσερα παιδιά και

    39.000 € για αιτούντες/σες που έχουν έως από πέντε και άνω.

    3) Οι αιτήσεις θα γίνουν ηλεκτρονικά. Υπήρξαν προβλήματα στην διαδικασία δημιουργίας της πλατφόρμας;

    Οι αιτήσεις θα υποβληθούν μόνο ηλεκτρονικά. Τα προβλήματα που παρουσίασε η πλατφόρμα των αιτήσεων συμμετοχής τις πρώτες ημέρες ήταν αναμενόμενα, λόγω των πολλαπλών διεπαφών με τα πληροφοριακά συστήματα της δημόσιας Διοίκησης για την άντληση των απαιτούμενων δικαιολογητικών στοιχείων των αιτούντων.

    4) Σε περίπτωση αλλαγής περιοχής μπορεί ένας γονιός να αλλάξει τον παιδικό σταθμό;

    Για σοβαρούς λόγους, μπορεί κάποιος να αιτηθεί την αλλαγή

    σταθμού.

Περισσότερα σε Συνεντεύξεις