Υπουργείο Εθνικής Άμυνας: Και στρατιώτες και...σπουδαστές

Θητεία με... πιστοποίηση επεξεργάζεται το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, προκειμένου οι στρατιώτες να ενισχύουν τις δεξιότητές τους και να ενισχύουν τις ήδη υπάρχουσες, κατά τη διάρκεια της στρατιωτικής τους θητείας. Θεωρείται πως αυτό θα δώσει κίνητρο στους νέους κινητοποιώντας τους να υπηρετήσουν νωρίς και όχι μετά το τέλος των σπουδών τους. 

Οι ξένες γλώσσες και οι ηλεκτρονικοί υπολογιστές είναι πολύ πιθανό να περιλαμβάνονται στον κατάλογο με τις δεξιότητες που θα έχουν να επιλέξουν οι στρατιώτες. Επίσης, δεν αποκλείεται να εξεταστούν και πλατφόρμες e-learning ενώ εξετάζεται από τους επιτελείς οι δεξιότητες να αφορούν πεδία που παγίως ενδιαφέρουν τους νέους και παίζουν καταλυτικό ρόλο στα βιογραφικά τους, ώστε οι δεξιότητες να ακολουθούν τους μελλοντικούς πολίτες σε όλη τους τη ζωή.

Πίσω στις δεκαετίες του ‘70, ‘80, ‘90, νέοι μπορούσαν να εργαστούν στο δημόσιο λόγω των δεξιοτήτων που αποκτούσαν ενώ εκπλήρωναν τη στρατιωτική τους θητεία. Για παράδειγμα, οι ασυρματιστές προτιμούσαν τον ΟΤΕ, ενώ οι οδηγοί κατά τη διάρκεια της θητείας τους αναγνώριζαν το στρατιωτικό δίπλωμα οδήγησης στην πολιτική ζωή. Στα τέλη της δεκαετίας του ‘90, η αναγνώριση των στρατιωτικών δεξιοτήτων σταμάτησε να ισχύει.

Αυτή ακριβώς είναι η κατεύθυνση που θέλει να ακολουθήσει εκ νέου το υπουργείο Άμυνας. Σύμφωνα με πληροφορίες, αυτό το διάστημα έχουν ξεκινήσει οι πρώτες επαφές του υπουργείου Εθνικής Άμυνας με το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης που έχει την τεχνογνωσία σε τέτοιες διαδικασίες.

Περισσότερα σε Υπουργεία