Γ. Αμυράς: Τα καμένα δάση της Κορινθίας θα αναδασωθούν

Κατηγορηματικά διέψευσε ως ψευδείς ειδήσεις τις φήμες περί τοποθέτησης ανεμογεννητριών και τη χωροθέτηση λατομείου στις περιοχές που επλήγησαν από την καταστροφική πυρκαγιά της περασμένης εβδομάδας στην Κορινθία, ο υφυπουργός Περιβάλλοντος, Γιώργος Αμυράς. Αναδασωτέες κρίνονται όλες οι περιοχές, βάσει Συντάγματος, δήλωσε. 

«Να διαβεβαιώσω τους κατοίκους των περιοχών πως θα γίνει αναδάσωση όλων των καμένων εκτάσεων, είτε με παρέμβαση είτε με φυσική αναγέννηση, όπου είναι εφικτό. Σε αυτά τα 50.000 στρέμματα καμένου δάσους δεν είχαμε στο παρελθόν πυρκαγιές, άρα είναι δυνατόν να αναγεννηθεί.  Αν η φυσική αναγέννηση δεν τα καταφέρει εμείς θα εντάξουμε τις περιοχές στο εθνικό σχέδιο αναδασώσεων που χρηματοδοτείται από εθνικούς πόρους και από το Ταμείο Ανάκαμψης. Οι καμένες περιοχές θα ξαναπρασινίσουν», διαβεβαίωσε ο ίδιος στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου. Αυτά δήλωσε, απευθυνόμενος σε όσους επλήγησαν από την καταστροφική πυρκαγιά.

Συνέχισε δε, επιτιθέμενος προς όσους διέδωσαν τις φήμες περί ανεμογεννητριών και λατομείου, στα καμένα δάση, λέγοντας: «Διαβάζουμε fake news, όπως για παράδειγμα, ότι θα τοποθετηθούν ανεμογεννήτριες στα καμένα. Ξεκαθαρίζω ότι δεν πρόκειται να αλλάξει ο χαρακτήρας των καμένων εκτάσεων. Όπως επιτάσσει το Σύνταγμα οι εκτάσεις αυτές άμεσα θα αναδασωθούν. Ούτε μισή ανεμογεννήτρια δεν πρόκειται να χωροθετηθεί, όχι απλά να τοποθετηθεί. Ούτε λατομείο, ούτε τίποτα. Θα κάνουμε τα αδύνατα δυνατά για να επανέλθει το δάσος και να επανακάμψουν τα οικοσυστήματα».

Περισσότερα σε Υπουργεία