Πέτσας: «Δύσκολο να επιτρέπονται οι μετακινήσεις για τους τουρίστες και όχι για τους Έλληνες πολίτες»

Για τα σενάρια περί άρσης των περιορισμών στις μετακινήσεις και το πώς θα είναι το φετινό Πάσχα, μίλησε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας

Ο κ. Πέτσας, μιλώντας σε εκπομπή του ΑΝΤ1, επισήμανε αρχικά ότι πρόθεση της κυβέρνησης «είναι να έχουμε ένα Πάσχα πιο κανονικό από το περσινό, αλλά όχι όπως το προπέρσινο». Ο αν. ΥΠΕΣ υποστήριξε ότι στόχος είναι να απελευθερωθούν και οι μετακινήσεις το Πάσχα, ανάμεσα σε άλλες δραστηριότητες που θα επιτραπούν εκ νέου.

Ερωτηθείς πότε μπορεί να επέλθει αυτή η αλλαγή, ο Στέλιος Πέτσας υπογράμμισε ότι δεν υπάρχει σαφής απάντηση, αφού όλα εξαρτώνται από την απρόβλεπτη πορεία της πανδημίας. «Κρατούμε ότι πέφτει ο δείκτης μεταδοτικότητας, αν πάμε όπως είμαστε αυτή την εβδομάδα, τότε είμαστε επιφυλακτικά αισιόδοξοι» τόνισε χαρακτηριστικά.

Άνοιγμα Τουρισμού 

Συγκεκριμένα πάντως για το Πάσχα, ο κ. Πέτσας είπε ότι «επειδή πλησιάζει η 14η Μαΐου – ημέρα ανοίγματος του Τουρισμού- είναι δύσκολο να επιτρέπονται οι μετακινήσεις για τους τουρίστες και όχι για τους Έλληνες πολίτες».

Περισσότερα σε Εσωτερικών