ΥΠΕΣ: Ολοκληρώθηκε ο 28ος Εισαγωγικός Διαγωνισμός του ΕΚΔΔΑ

Το Υπουργείο Εσωτερικών ανακοινώνει την επιτυχή ολοκλήρωση του 28ου Εισαγωγικού Διαγωνισμού της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης.

Οι εξετάσεις διεξήχθησαν την περίοδο από 17 έως 30 Ιανουαρίου στις αίθουσες διδασκαλίας του κτηρίου του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης, επί της Πειραιώς 211 στον Ταύρο.

Στην εξεταστική διαδικασία συμμετείχαν 270 υποψήφιοι και απουσίασαν 10, ήτοι ποσοστό απόντων αντίστοιχο με το ποσοστό των άλλων διαγωνισμών.

Οι υποψήφιοι εξετάστηκαν στα παρακάτω μαθήματα:

Δημόσια Διοίκηση και Διακυβέρνηση

Επιλογή σε φάκελο από τέσσερα γνωστικά αντικείμενα:

– Διεθνείς Οικονομικές Σχέσεις

– Κοινωνική Πολιτική

– Περιφερειακή Ανάπτυξη και Πολυεπίπεδη Διακυβέρνηση

– Πληροφορική και Ψηφιακός Μετασχηματισμός

Ξένη Γλώσσα: Αγγλική και για τους δίγλωσσους Γαλλική, ή Γερμανική, ή Ιταλική, ή Ισπανική.

Ο Υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης ευχαριστεί την Πρόεδρο του Ε.Κ.Δ.Δ.Α. Παρασκευή Δραμαλιώτη για την άρτια διοργάνωση του διαγωνισμού καθώς και την Κεντρική Επιτροπή των εξετάσεων, το προσωπικό της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Διοίκησης και όσους εργάστηκαν για την ομαλή διεξαγωγή του.

Η ανακοίνωση του ΥΠΕΣ, αναφέρει:

Στο σημείο αυτό αξίζει να γίνει μία υπόμνηση στις δηλώσεις του Τομεάρχη Εσωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ Κώστα Ζαχαριάδη ο οποίος προ ολίγων ημερών εκτιμούσε ότι:

  • δεν θα μπορέσουν να ανταποκριθούν στα χρονικά περιθώρια άνθρωποι που ζουν σε νησιωτικές περιοχές ή σε άλλες δυσπρόσιτες περιοχές της χώρας και θα πρέπει να προσέλθουν στην Αθήνα για τις εξετάσεις
  • δεν θα μπορέσουν οι υποψήφιοι να ρυθμίσουν τυχόν επαγγελματικές και οικογενειακές υποχρεώσεις τους μέσα σε αυτά τα χρονικά περιθώρια
  • δεν είχαμε προνοήσει για υποψηφίους που τυχόν νοσήσουν ή βρεθούν σε καραντίνα και ενδεχομένως δεν είναι σε θέση να ταξιδέψουν ή να εξεταστούν τις ημέρες των εξετάσεων
  • δεν είχαμε προνοήσει για τα απαραίτητα μέτρα προστασίας των υποψηφίων και των επιτηρητών της διαδικασίας

Δικαιωνόμαστε για μία ακόμη φορά στην επιλογή μας να μη λαμβάνουμε σοβαρά υπόψη την καταστροφολογική άποψη του ΣΥΡΙΖΑ η οποία συνιστά επιτομή της ανεύθυνης και λαϊκιστικής αντιπολίτευσης.

Αξίζει δε να υπενθυμίσουμε ότι τόσο η διοίκηση του Ε.Κ.Δ.Δ.Α. όσο και η Κεντρική Επιτροπή Εξετάσεων αλλά και οι ίδιοι οι εξεταζόμενοι ανταποκρίθηκαν στο ακέραιο στις υποχρεώσεις τους, γεγονός που μας φέρνει σήμερα στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε την επιτυχή ολοκλήρωση του δευτέρου σταδίου του διαγωνισμού.

Περισσότερα σε Εσωτερικών