Εγκρίθηκε ο προϋπολογισμός και το πρόγραμμα δράσης του νησιού

Εγκρίθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο ο προϋπολογισμός και το ολοκληρωμένο πρόγραμμα δράσης του Δήμου Ζακύνθου για το 2020. Ο προϋπολογισμός ανέρχεται στα και 79.602.469,30 και είναι ισοσκελισμένος.

Την εισήγηση έκανε ο Διευθυντής των Οικονομικών Υπηρεσιών του Δήμου, Γιάννης Κομιώτης αναφέροντας ότι συντάχθηκε με βάση τα δεδομένα που είχαν καταγραφεί μέχρι τον Αύγουστο του 2019.

Ο Δήμαρχος κάλεσε τις παρατάξεις τις αντιπολίτευσης να ψηφίσουν τον προϋπολογισμό, καθώς ήδη έχει καθυστερήσει η έγκρισή του.

Τόνισε ότι έχει συνταχθεί σωστά για να εξυπηρετήσει τις ανάγκες των τοπικών κοινοτήτων και να αντιμετωπίζει τα προβλήματα των δημοτών.

Ισχνές αντιδράσεις από την αντιπολίτευση

Ο επικεφαλής της παράταξης «Μαζί Αλλάζουμε τη Ζάκυνθο», Γιώργος Αρμένης τόνισε ότι η καθυστέρηση για την ψήφιση του προϋπολογισμού είναι ευθύνη της δημοτικής αρχής και πρόσθεσε ότι όπως και το τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου για το 2020.

Ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξης «Ζακυνθινή Ενωτική Κίνηση» Σωτήρης Καρακάς απέδωσε με τη σειρά του την ευθύνη για την καθυστέρηση ψήφισης στη δημοτική αρχή και τόνισε ότι η παράταξη θα δηλώσει «παρών» στην ψηφοφορία.

Στόχος των μελών της είναι να καταθέτει προτάσεις και παρατηρήσεις προκειμένου να γίνει κάτι παραπάνω για το καλό των δημοτών.

Ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξης «Ανάδραση», Παναγιώτης Αβράμης τόνισε ότι η παράταξή του θα καταψηφίσει τον προϋπολογισμό, καθώς έχει συνταχθεί με βάση τα στοιχεία από 31/8/2019.

Η παράταξη της Λαϊκής Συσπείρωσης καταψήφισε τον προϋπολογισμό για το 2020 με τον δημοτικό σύμβουλο Κ. Πλατυπόδη να αιτιολογεί την ψήφο της παράταξης, υποστηρίζοντας ότι δεν έχει καμία διαφορά από τους προηγούμενους.

Όπως είπε, ο Δήμος δεν διεκδικεί τίποτα παραπάνω από ότι του δίνεται, στηρίζεται στην ανταποδοτικότητα και ανοίγει την πόρτα στους ιδιώτες.

Επίσης, πρόσθεσε ότι δεν καλύπτονται, μεταξύ άλλων, επαρκώς και οι ανάγκες του νησιού στους τομείς της πυροπροστασίας και της αντισεισμικής θωράκισης.

Ο προϋπολογισμός υπερψηφίστηκε από 12 δημοτικούς συμβούλους, καταψηφίστηκε από 5, ενώ 11 δήλωσαν «παρών».

Πηγή: imerazante.gr

Περισσότερα σε Ειδήσεις