Δεκάδες ζώα νεκρά από επίθεση αδέσποτων σκύλων

Μπροστά σε ένα αποτρόπαιο θέαμα βρέθηκαν οι ιδιοκτήτες γνωστής φάρμας της περιοχής των Φερών, αφού αντίκρισαν 56 από τα ζώα τους κατασπαραγμένα.

Η εικόνα που αντίκρισε ο κτηνοτρόφος Χρήστος Καπούτσης σήμερα το πρωί που επισκέφθηκε το μαντρί του είναι σοκαριστική όχι μόνο για τη ζημιά που υπέστη αλλά και από την όλη κατάσταση των υπόλοιπων ζώων που γλύτωσαν και είναι κατατρομαγμένα.

Καθώς είναι η έκτη επίθεση στην εγκατάσταση, ο κτηνοτρόφος είπε πως έχει βγάλει φωτογραφίες τα αδέσποτα σκυλιά τις προηγούμενες φορές, είχε απευθυνθεί στη Δημαρχία Αλεξανδρούπολης, στις φιλοζωικές οργανώσεις και είχε πάρει τις διαβεβαιώσεις ότι τα σκυλιά θα μαζευτούν και θα στειρωθούν.

Η σταβλική του εγκατάσταση, είπε, είναι περιφραγμένη με σύρμα ύψους 1,80 μέτρων κι ωστόσο τα αδέσποτα κατάφεραν να μπουν.

Η ζημιά που έχει υποστεί από οικονομική άποψη είναι μεγάλη, όμως ο ίδιος μένει στο στρες που έχουν υποστεί τα ζώα που γλύτωσαν και θα έχει ως αποτέλεσμα να σταματήσουν να παράγουν γάλα κάτι που θα επιφέρει επιπλέον προβλήματα στην παραγωγή γάλακτος και κατά συνέπεια τυριού. Γεγονός που σημαίνει ότι οι ζημιές του θα είναι μεγάλες σε χρονικό ορίζοντα.

Το γεγονός γνωστοποίησε και ο δημοτικός σύμβουλος Φερών της παράταξης Λαμπάκη, ο Νίκος Γκότσης που δημοσίευσε και τις φωτογραφίες αυτές στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook: “Ανυπολόγιστη ζημιά υπέστη η μονάδα ΒΗΡΑ ΦΑΡΜΑ στις Φέρες, καθώς από την είσοδο αδέσποτων σκυλιών, νεκρά βρέθηκαν 40 αρνιά που είχαν αφεθεί για παραγωγή, 15 γαλακτοφόρα πρόβατα και 1 ερίφιο. Τα ζώα προέλευσης Γαλλίας, ράτσας Λαγκόν, αγοράζονται σε υψηλές τιμές”.

Στις εύλογες ενστάσεις και παρατηρήσεις μάλιστα κάποιων ότι τέτοια… ζημιά μπορεί να γίνει μόνο από λύκους, ο κ.Γκότσης τόνισε κατηγορηματικά ότι πρόκειται για αδέσποτα σκυλιά της περιοχής, γιατί βρέθηκε ένα με αίματα στο στόμα και μάλιστα το εξέτασαν και οι κτηνίατροι.

Περισσότερα σε Ειδήσεις