Δημήτρης Παπαστεργίου: Εν αναμονή για επιπλέον τετραγωνικά στους χώρους εστίασης

Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ και δήμαρχος Τρικκαίων, Δημήτρης Παπαστεργίου μίλησε στο δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ με αφορμή το πάρτυ που διοργανώθηκε χθες το βράδυ στην Αγία Παρασκευή, ενώ κάτι αντίστοιχο σε υπαίθριο χώρο έγινε και στα Τρίκαλα, ευτυχώς όμως χωρίς επεισόδια.

Ο δήμαρχος μεταξύ άλλων ανέφερε πως: «Η Τοπική Αυτοδιοίκηση μαζί με τη δημοτική αστυνομία οφείλει να υπενθυμίζει στους πολίτες πως τέτοιου είδους συγκεντρώσεις ακόμα και στην πιο αθώα τους μορφή είναι ικανές να τινάξουν στον αέρα τις προσπάθειες που έχει καταβάλλει μέχρι στιγμής η κοινωνία».

Μάλιστα ο ίδιος σημείωσε πως ήδη από την Παρασκευή είχαν δημιουργηθεί διάφορες συναθροίσεις, καθώς διάφορα μαγαζιά που προσφέρουν take away καφέ, πρόσφεραν και αντίστοιχα αλκοόλ.

Ήδη χθες, Τρίτη 5 Μαΐου σε τηλεδιάσκεψη με τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη συζητήθηκε το θέμα για επιπλέον τετραγωνικά στους χώρους εστίασης.

«Πέρα από το όποιο νομοθέτημα θα πρέπει και οι δημοτικές αρχές να δουν ποια είναι τα περιθώρια για επέκταση του χώρου». Στις περιπτώσεις που δεν μπορούν να αυξηθούν τα τραπεζοκαθίσματα θα υπάρξει μια αναλογική μείωση στα δημοτικά τέλη, δήλωσε μεταξύ άλλων ο κ. Παπαστεργίου.

Περισσότερα σε Ειδήσεις