Μέσα στον Αύγουστο αναμένεται το υπερ-μηχάνημα ανίχνευσης κορονοϊού στο ΠΓΝΛ

Σε αγώνα δρόμου εκτυλίσσεται για την Περιφέρεια Θεσσαλίας η πρόθεση του να καταφέρει να “δεσμεύσει” προς αγορά μέσω του ΕΣΠΑ, ένα νέο ειδικό μηχάνημα ταχείας ανίχνευσης του κορονοϊού και να το εγκαταστήσει στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Λάρισας, που είναι και νοσηλευτικό ίδρυμα αναφοράς για την πανδημία στην Κεντρική Ελλάδα.

Η χθεσινή ευχάριστη ανακοίνωση της έναρξης διαδικασιών προμήθειας του μηχανήματος, αποτέλεσε την ευτυχή κατάληξη μίας αγωνιώδους προσπάθειας να εξασφαλιστεί το πράσινο φως από την προμηθεύτρια εταιρεία, σε μία περίοδο όπου κυριολεκτικά η ζήτηση του συγκεκριμένου εξοπλισμού βρίσκεται στα ύψη, με ότι αυτό συνεπάγεται!

Tο νέο μηχάνημα ταχείας ανίχνευσης για τον κορoνοϊο, εκτιμάται πως θα είναι στη Λάρισα τις πρώτες δύο εβδομάδες του Αυγούστου, σε χρόνο δηλαδή ρεκόρ για τα δεδομένα με τα οποία κινούνται οι διαδικασίες του ΕΣΠΑ.

Πάντως η προμήθεια του συγκεκριμένου μηχανήματος είναι κάτι παραπάνω από επιβεβλημένη καθώς θα χρησιμοποιείται για τους αναγκαίους ελέγχους προ εγχειρήσεων και επεμβάσεων, ώστε να μην χάνεται πολύτιμος χρόνος, να μην περιμένουν σε ουρά οι ασθενείς και να σώζονται ζωές.

Και με δεδομένο το πάγωμα των χειρουργείων εδώ και δύο μήνες, η σπουδαιότητα της προμήθειάς του, αποκτά ακόμη μεγαλύτερη αξία…

Πηγή: onlarissa.gr

Περισσότερα σε Ειδήσεις