Νέα Μάκρη: Η πεζοδρόμηση της παραλίας δημιουργεί προβλήματα λένε κάτοικοι και επισκέπτες

«Η διοίκηση του Δήμου Μαραθώνα, έπειτα από διαβούλευση με τους καταστηματάρχες, λαμβάνοντας υπόψη τον σημαντικά αυξημένο κυκλοφοριακό φόρτο που δέχεται η πόλη της Νέας Μάκρης τους καλοκαιρινούς μήνες και προκειμένου για τη βέλτιστη διαβίωση, κι εξυπηρέτηση δημοτών κι επισκεπτών, αλλά και τη μέγιστη δυνατή διευκόλυνση των επιχειρηματιών, έκρινε απαραίτητη την εκπόνηση σχετικών μελετών, επιβάλλοντας κυκλοφοριακές ρυθμίσεις» αναφέρθηκε στην επίσημη ανακοίνωση του Δήμου.

Οι ρυθμίσεις αφορούν την παραλιακή ζώνη και σε κάποιες περιπτώσεις η χρήση του δρόμου είναι διπλή, δηλαδή από τη μια μεριά κινούνται οχήματα προς μία κατεύθυνση και από την άλλη είναι πεζόδρομος!

Ορθώς διαμαρτύρονται κάποιοι και επισημαίνουν τον κίνδυνο ατυχήματος, δεδομένου ότι τον πεζόδρομο από τον αυτοκινητόδρομο τον χωρίζουν γλάστρες, που «δεν θα μπορέσουν να συγκρατήσουν ένα παιδάκι με ποδήλατο που θα ξεφύγει από τα όρια του πεζόδρομου», όπως τονίζεται. Οι περισσότεροι των καταστηματαρχών συμφωνούν με το μέτρο, που εδώ και δεκαετίες έχει εφαρμοστεί με επιτυχία σε μεγάλες πόλεις όπως στο Λουτράκι ή στην Πρέβεζα, ή και στα περισσότερα νησιά, προσδίδοντας έναν περισσότερο ανθρώπινο χαρακτήρα στις πόλεις δίχως αυτοκίνητα, θόρυβο και καυσαέριο. Το μέτρο είναι προγραμματισμένο να διαρκέσει μέχρι τις 31 Αυγούστου και καθημερινά θα δέχεται βελτιωτικές παρεμβάσεις.

Όπως δήλωσαν οι δημοτικοί σύμβουλοι Δημήτρης Παπαιωάννου και Γιάννης Κυριακού, που εποπτεύουν καθημερινά την εφαρμογή του μέτρου, οι πρώτες αντιδράσεις κατοίκων και καταστηματαρχών είναι θετικές με κάποιες διαφωνίες. Και οι δύο δημοτικοί παράγοντες συμφωνούν ότι θα πρέπει να εφαρμοστεί η πλήρης πεζοδρόμηση σε όλο το παραλιακό μέτωπο. «Η σωστή εφαρμογή και υπό την επιτήρηση του δήμου και με την ανταπόκριση των πολιτών, θα έχει θετικά αποτελέσματα», συμφώνησαν οι καταστηματάρχες της περιοχής Περικλής Μπέλλος και Γιάννης Μπορμπουδάκης. Απομένει το Σαββατοκύριακο. Η έγκαιρη ενημέρωση των επισκεπτών της περιοχής θα λειτουργήσει θετικά για την ταλαιπωρία τους ή όχι.

Image removed.

 

Image removed.

Πηγή: irafina.gr

Περισσότερα σε Ειδήσεις