Απόπειρα αρπαγής ανηλίκου στον Πύργο από δύο άντρες σε βανάκι

Απόπειρα αρπαγής ανηλίκου στον Πύργο Ηλείας από δύο αλλοδαπούς ερευνά η ΕΛ.ΑΣ. - Δεν αποκλείουν να βρίσκεται από πίσω κύκλωμα αρπαγής και εμπορίας παιδιών.

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΣΟΜΠΟΛΟΥ

 

Μια περίεργη καταγγελία για απόπειρα αρπαγής ενός ανήλικου αγοριού στον Πύργο Ηλείας, ερευνούν οι αστυνομικοί της Ασφάλειας. Ένα αγόρι 14 ετών, λίγο μετά τις δύο το μεσημέρι της Πέμπτης και ενώ κατευθυνόταν πεζό προς το φροντιστήριο αγγλικών του στην περιοχή του Πύργου, ξαφνικά είδε ένα μαύρο όχημα τύπου ΒΑΝ να σταματά σε απόσταση περίπου πέντε μέτρων από το σημείο όπου βρισκόταν.

Ο συνοδηγός άνοιξε την πόρτα και του είπε να μπει στο αυτοκίνητο για να τον πάει στην μαμά του, γιατί δεν μπορούσε η ίδια να έρθει να τον πάρει. Το αγόρι κατάλαβε αμέσως ότι κάτι δεν πήγαινε καλά και ξαφνικά άρχισε να τρέχει.

Αρχικά, σύμφωνα πάντα με τα όσα καταγγέλλει ο 14χρονος, ο συνοδηγός προσπάθησε να τον κυνηγήσει, σύντομα όμως "τα παράτησε", επιβιβάστηκε στο αυτοκίνητο και εξαφανίστηκαν.

Ο μαθητής γύρισε αμέσως στο σπίτι όπου και ενημέρωσε τους γονείς του, οι οποίοι με την σειρά τους κάλεσαν την αστυνομία και κατήγγειλαν την απόπειρα αρπαγής. Με βάση τις πληροφορίες που έδωσε ο ανήλικος, οι αστυνομικοί εντόπισαν σε δρόμο του Πύργου τον έναν από τους κατηγορούμενους και στην συνέχεια σε σπίτι, τον δεύτερο.

Οι κατηγορούμενοι, υπήκοοι Βουλγαρίας, φέρονται να προσπάθησαν να αρπάξουν το 14χρονο αγόρι με το αυτοκίνητο του ενός που φέρει πινακίδες Βουλγαρίας. Οι ίδιοι στην κατάθεση τους αρνούνται την απόπειρα αρπαγής και υποστήριξαν μάλιστα πως έκαναν πλάκα αλλά δεν την κατάλαβε το ανήλικο αγόρι.

Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Πύργου πάντως, πιστεύουν ότι πίσω από την απόπειρα αρπαγής πιθανόν να βρίσκεται κάτι μεγαλύτερο, πιθανόν ακόμη και κάποιο κύκλωμα αρπαγής και εμπορίας παιδιών και γι αυτό τον λόγο ζήτησαν την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου για να δουν τις επαφές των δύο ανδρών.

Η ελληνικής καταγωγής οικογένειά του 14χρονου, δεν μπορεί να πιστέψει πως παρ' ολίγον να χάσει το παιδί της, όμως, αυτό τελικά σώθηκε χάρη στην παρατηρητικότητα του αλλά και την ενημέρωση που είχε όλα αυτά τα χρόνια από τους γονείς του, να προσέχει δηλαδή τους αγνώστους.

Περισσότερα σε Ειδήσεις