Σε 21 μήνες νέος βιολογικός στο Φραντζή – Επιθεώρησε τα έργα ο Δήμαρχος

Τις εργασίες της νέας μονάδας Εγκατάστασης Επεξεργασίας Λυμάτων Φραντζή, σε οικόπεδο της ΔΕΥΑΛ καθώς και στην κατασκευή δικτύων μεταφοράς και αντλιοστασίων αποχέτευσης ακαθάρτων του Φραντζή και του Υδρόμυλου επιθεώρησε το πρωί της Παρασκευής ο δήμαρχος Λαμιέων Θύμιος Καραϊσκoς.

Πρόκειται για ένα από τα έργα του προγράμματος “ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ” που εντάχθηκαν στο καινούριο πρόγραμμα για την Αυτοδιοίκηση, “Αντώνης Τρίτσης” με προϋπολογισμό 1.780.000 €.

Ο χρονικός ορίζοντας ολοκλήρωσης του έργου είναι σε 21 μήνες από σήμερα και θα εξυπηρετήσει τους κατοίκους των οικισμών Φραντζή, Υδρόμυλου. Μάλιστα επόμενος στόχος είναι να επεκταθεί και να εξυπηρετήσει και τους οικισμούς Γοργοποτάμου – Αλεποσπίτων και Ζακαίικων καθώς και τον οικισμό Κωσταλεξίου.

“Τα μεγάλα έργα εκτός από την εξυπηρέτηση των δημοτών μας, πρέπει να εναρμονίζονται με την προσπάθεια για την προστασία του περιβάλλοντος. Άλλωστε ο άνθρωπος είναι αναπόσπαστο κομμάτι του περιβάλλοντος, το οποίο μας έχει ανάγκη περισσότερο από κάθε άλλη φορά. Το συγκεκριμένο έργο έρχεται να συμπληρώσει μια σημαντική φάση έργων περιβαλλοντικής προστασίας του οικοσυστήματος Σπερχειός–Μαλιακός κόλπος, στην οποία συμπεριλαμβάνονται η κατασκευή του βιολογικού καθαρισμού και των δικτύων αποχέτευσης Λειανοκλαδίου, των Λουτρών Υπάτης και της Υπάτης, με δυνατότητα αποχέτευσης στο μέλλον και άλλων οικισμών όπως Μεξιατών, Κομποτάδων, Αμουρίου, Αργυροχωρίου κλπ. Η αποχέτευση Μοσχοχωρίου Κόμματος με μελλοντική δυνατότητα αποχέτευσης και του Ν. Κρίκελλου και της Ηράκλειας”, σημείωσε ο δήμαρχος Λαμιέων.

Δείτε το video:

Πηγή: lamianow.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:https://kedenews.gr/perifereia-stereas-elladas/fthiotidas/dimos-lamiewn/%cf%84%cf%81%cf%8c%ce%bc%ce%bf%cf%82-%cf%83%cf%84%ce%bf-hot-spot-%ce%ac%ce%bd%ce%b4%cf%81%ce%b1%cf%82-%ce%b1%cf%80%ce%b5%ce%af%ce%bb%ce%b7%cf%83%ce%b5-%ce%bc%ce%b5-%ce%bc%ce%b1%cf%87%ce%b1%ce%af/

Περισσότερα σε Ειδήσεις