Εγκαινιάζεται το υποβρύχιο Μουσείο Αλοννήσου από τον περιφερειάρχη και τον Σάκη Ρουβά

Με κάθε επισημότητα το υποβρύχιο μουσείο της Αλοννήσου εγκαινιάζεται σήμερα, παρουσία της υπουργού Πολιτισμού, Λίνας Μενδώνη. Την κορδέλα στο βυθό θα κόψουν ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Κώστας Αγοραστός και ο τραγουδιστής, Σάκης Ρουβάς.

Το περίφημο ναυάγιο, που θεωρείται από τα σημαντικότερα της κλασσικής αρχαιότητας λόγω του ανέπαφου και μεγάλου αριθμού των ευρημάτων, ανακάλυψε το 1985 ένας ψαράς από την Αλόννησο, κοντά στη δυτική βραχώδη ακτή της Περιστέρας, σε βάθος 28 μέτρων.

Η πρόσβαση στον υπέροχο, θαυμαστό και μυστηριώδη κόσμο του βυθού, όμως, δεν θα αφορά μόνο τους φίλους της κατάδυσης, αλλά θα απευθύνεται και σε όλους τους επισκέπτες της Αλοννήσου, οι οποίοι εναλλακτικά θα έχουν την ευκαιρία μεν να δουν τα εκθέματα του ναυαγίου, αλλά χωρίς να μπουν μέσα στην θάλασσα.

Αυτό μπορεί να συμβεί, αφού στη Χώρα της Αλοννήσου θα υποδέχεται τους ενδιαφερόμενους επισκέπτες το Κέντρο Ενημέρωσης και Ευαισθητοποίησης Κοινού, με όλες τις πληροφορίες για την ιστορία των αρχαίων ναυαγίων και τη δυνατότητα να καταδυθεί ο επισκέπτης εικονικά στον βυθό και να περιηγηθεί στα ναυάγια σαν αληθινός δύτης, με τεχνολογικές εφαρμογές επαυξημένης πραγματικότητας.

Σύμφωνα με το larissanet.gr το άνοιγμα και η λειτουργία του ναυαγίου της Περιστέρας ως επισκέψιμου ενάλιου αρχαιολογικού χώρου από το Σάββατο 1η Αυγούστου είναι το αποτέλεσμα συνεργασίας της Εφορείας Εναλίων Αρχαιοτήτων του υπουργείου Πολιτισμού, της Περιφέρειας Θεσσαλίας και του Δήμου Αλοννήσου.

Δείτε το βίντεο:

Περισσότερα σε Ειδήσεις