Η περιφέρεια Θεσσαλίας χαρτογραφεί τους 88 υγροτόπους της

Στη χαρτογράφηση και προστασία των 88 καταγεγραμμένων θεσσαλικών υγροτόπων που αποτελούν εθνικά και ευρωπαϊκά σημεία αναφοράς υψηλής περιβαλλοντικής, βιολογικής και πολιτιστικής αξίας, οδηγεί η συμμετοχή της Περιφέρειας Θεσσαλίας στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα WetMainAreas για τη βελτίωση της αποτελεσματικότητας στη διατήρηση των υγροτοπικών οικοσυστημάτων.

«Πρόκειται για ένα ευρωπαϊκό πρόγραμμα που φτάνει σε απτά και μετρήσιμα αποτελέσματα, σε ένα τομέα ζωτικής σημασίας όπως το περιβάλλον» τόνισε ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστό.

«Με την επαναδημιουργία της λίμνης Κάρλα και τις μεγάλες λιμνοδεξαμενές που κατασκευάζει η περιφέρεια Θεσσαλίας σε Γλαύκη, Καστρί, Σκήτη, Ξηριά, Μαυρομάτι, Παλαιομονάστηρο και Ληθαίο δημιουργούνται σημαντικοί υγρότοποι που φιλοξενούν σπάνια είδη πανίδας και χλωρίδας και διασυνδέονται με τους υγρότοπους της Βαλκανικής Μεσογείου.

Υγρότοποι που συμβάλουν στη βιώσιμη ανάπτυξη και δημιουργούν επισκέψιμα σημεία ενδιαφέροντος εναλλακτικών μορφών τουρισμού, όπως ο αγροτουρισμός, η ορνιθοπαρατήρηση και ο περιπατητικός τουρισμός» υπογράμμισε ο περιφερειάρχης.

Περισσότερα σε Ειδήσεις