452 παιδιά εκτός voucher ΚΔΑΠ και βρεφονηπιακών στη Ροδόπη

Αναστάτωση επικρατεί τις τελευταίες ημέρες σε οικογένειες του νομού Ροδόπης, αλλά και πανελλαδικά, στον απόηχο των αποτελεσμάτων για τους Βρεφονηπιακούς, τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης (ΚΔΑΠ) και τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών με Αναπηρία (ΚΔΑΠΜΕΑ).

Πανελλαδικά, πολλά περισσότερα παιδιά έμειναν εκτός κοινωνικών δομών, παρότι οι οικογένειές τους πληρούν τα κριτήρια για να λάβουν το πολυπόθητο voucher. Επομένως, η συμμετοχή τους τις δομές, μέσω της Δράσης «Εναρμόνιση οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής» περιόδου 2020-21 θα έπρεπε να είναι εξασφαλισμένη, μέσω του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

Ωστόσο, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, σε επίπεδο νομού Ροδόπης, 452 παιδιά, παρότι κατέθεσαν πλήρεις φακέλους άρα δικαιούνται τα «κουπόνια», δεν είδαν τον κωδικό τους στους εγκεκριμένους δικαιούχους.

Τα δεδομένα στη Ροδόπη

Για την φετινή χρονιά στο νομό Ροδόπης η κατάσταση με τα vouchers διαμορφώνεται ως εξής:

Δικαιούχοι: 1.096

Μη δικαιούχοι με πλήρη φάκελο: 452

Μη δικαιούχοι με ελλιπή φάκελο: 211

Επομένως, σχεδόν 1 στα 3 παιδιά του νομού που δικαιούταν voucher, δεν πήρε.

Το 2019 σε επίπεδο Ροδόπης vouchers πήραν 1.261 παιδιά, δηλαδή φέτος πήραν 165 παιδιά λιγότερα (μείωση 15-20%).

Ανά Δήμο της Ροδόπης, η κατάσταση για το 2020 έχει ως εξής:

Δήμος Κομοτηνής:

Δικαιούχοι: 957

Μη δικαιούχοι με πλήρη φάκελο: 402

Δήμος Μαρωνείας-Σαπών:

Δικαιούχοι: 27

Μη δικαιούχοι με πλήρη φάκελο: 10

Δήμος Αρριανών:

Δικαιούχοι: 50

Μη δικαιούχοι με πλήρη φάκελο: 26

Δήμος Ιάσμου:

Δικαιούχοι: 62

Μη δικαιούχοι με πλήρη φάκελο: 14

Γκαρά για Έβρο: 972 παιδιά εκτός

Για «65.000 παιδιά εκτός βρεφονηπιακών και ΚΔΑΠ με ευθύνη της κυβέρνησης» και «τεράστιο πρόβλημα και στον Έβρο» κάνει λόγο σε κοινοβουλευτική της ερώτηση η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νατάσα Γκαρά, που μεταφέρει τα στοιχεία για την Π.Ε. Έβρου, όπου συνολικά 972 παιδιά των οποίων οι αιτήσεις πληρούσαν τα κριτήρια έμειναν εκτός και αναλυτικά: από το σύνολο των 3.019 αιτήσεων που κατατέθηκαν και πληρούσαν τα κριτήρια, 524 παιδιά μένουν εκτός από δομές στον Δήμο Αλεξανδρούπολης, 296 στον Δήμο Ορεστιάδας, 82 στον Δήμο Διδυμοτείχου, 46 στον Δήμο Σαμοθράκης και 24 στον Δήμο Σουφλίου.

 

Πηγή: xronos.gr

Περισσότερα σε Ειδήσεις