«Ελλάδα 2021»: Αφιέρωμα στον Ρήγα Φεραίο από την περιφέρεια Θεσσαλίας

Στο πλαίσιο των επετειακών εκδηλώσεων για τα 200 χρόνια από την ελληνική Επανάσταση η περιφέρεια Θεσσαλίας θα πραγματοποιήσει ένα αφιέρωμα στον μεγάλο Θεσσαλό δάσκαλο του Γένους, Ρήγα Φεραίο μετά από αίτημα της Άννας Βαγενά στην συνάντηση με τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας, Κώστα Αγοραστό.

Με τη διπλή ιδιότητά της, ως βουλευτή του νομού αλλά και ως καλλιτέχνη που υπηρετεί το θέατρο εδώ και 50 χρόνια, η κ. Βαγενά προτείνει η περιφέρεια σε συνεργασία με το θέατρο Μεταξουργείο και το Dunavfest του Βελιγραδίου, να παρουσιάσουν ένα πολυθέαμα-παράσταση με τίτλο «Ρήγας Φεραίος, το τελευταίο ταξίδι».

Στην παράσταση, θα περιγράφονται μεταξύ άλλων τα παιδικά και εφηβικά χρόνια του Ρήγα στη Θεσσαλία, οι σπουδές και η προεπαναστατική του δράση στις παραδουνάβιες ηγεμονίες και στη Βιέννη, η προδοσία και η σύλληψη του ίδιου και των συντρόφων του στην Τεργέστη.

Το κείμενο της παράστασης καθώς και τη σκηνοθεσία προτείνεται να αναλάβει ο πολύ γνωστός Σέρβος σκηνοθέτης και μεγάλη προσωπικότητα του πολιτισμού στη Σερβία, -έχει διατελέσει και Υπουργός Πολιτισμού-, Nebojsa Bradic.

Για το βασικό ρόλο του Ρήγα Φεραίου, η βουλευτής είναι σε συνεννόηση με τον ηθοποιό Ιεροκλή Μιχαηλίδη.

Σε επιστολή της η κ. Βαγενά τονίζει επίσης τον εκπαιδευτικό χαρακτήρα της παράστασης που «καλό θα ήταν να παρακολουθήσουν όσο το δυνατόν περισσότεροι μαθητές της Περιφέρειας Θεσσαλίας» ενώ απευθυνόμενη στον Κ. Αγοραστό καταλήγει: « Γνωρίζοντας την ευαισθησία σας για την ιστορία του τόπου μας και την αποτελεσματικότητα της δράσης σας ελπίζουμε ότι θα βοηθήσετε στην πραγματοποίηση αυτής της παραγωγής που τόσο καιρό ονειρευόμαστε».

Περισσότερα σε Ειδήσεις