Μάσκες: Αποποιείται τις ευθύνες της η ΚΕΔΕ

Μετά το αλαλούμ που δημιουργήθηκε με τις μάσκες που διανεμήθηκαν στα σχολεία, ο Πρόεδρος της Κ.Ε.Δ.Ε και δήμαρχος Τρικκαίων, Δημήτρης Παπαστεργίου δήλωσε πως μόνο εκείνοι θα μπορούσαν, να βγάλουν εις πέρας μια τέτοια αποστολή. 

Συγκεκριμένα ο ίδιος μεταξύ άλλων ανέφερε:

«Μόνο η ΚΕΔΕ μπορούσε να φέρει εις πέρας το δύσκολο αυτό έργο. Καταφέραμε αυτό που κάποιοι χαρακτήριζαν ως ακατόρθωτο και υποστήριζαν ότι δεν έπρεπε να το αναλάβουμε. Αυτό που ήρθε να χαλάσει την εικόνα της όλης μας προσπάθειας είναι το λάθος με το μέγεθος των μασκών, για συγκεκριμένες ηλικίες μαθητών.

Χθες η αρμόδια Επιτροπή του Υπουργείου Υγείας αναγνώρισε το λάθος της και παραδέχτηκε ότι ο τρόπος με τον οποίο είχε περιγράψει τις προδιαγραφές των μασκών δεν ήταν σωστός, με αποτέλεσμα η μεγάλη διάσταση της μάσκας να μην είναι κατάλληλη ως προς το μέγεθός της, για τα παιδιά. Όμως το λάθος αυτό δεν ακυρώνει την προσπάθεια που έγινε από την ΚΕΔΕ και τις υπηρεσίες της».

Μάλιστα ο κ. Παπαστεργίου θέλοντας να δικαιολογήσει την χθεσινή αποτίμηση της μέρας με τις μάσκες και τον καταιγισμό σχολίων που ακολούθησε στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, δήλωσε πως δόθηκαν οι μικρές μάσκες στα παιδιά και πως θα καλυφθεί το κενό των μαθητών που παρέλαβαν μεγάλες μάσκες.

Καταλήγοντας ο ίδιος δήλωσε πως «η ευθύνη όμως δεν ανήκει στην ΚΕΔΕ. Είδαμε ότι οι μάσκες είναι μεγάλες και ενημερώσαμε γι' αυτό. Παρόλα αυτά αυτές τις προδιαγραφές πήραμε και με αυτές τις προδιαγραφές έπρεπε να εκτελέσουμε το διαγωνισμό».

Περισσότερα σε Ειδήσεις