Κορονοϊός: Αναγκαία τα μέτρα λένε οι ειδικοί - Αυξάνονται οι νεκροί

Αναγκαία κρίνονται πλέον τα μέτρα σύμφωνα με τους ειδικούς για την αντιμετώπιση της πανδημίας, καθώς μέσα σε λίγες μόνο ώρες η χώρα μας σημείωσε 7 ακόμη θανάτους. 

Σύμφωνα με τον καθηγητή Μικροβιολογίας και μέλος της επιτροπής του υπ. Υγείας Αλκιβιάδη Βατόπουλο:

«Αν δεν προλάβουμε να αναστρέψουμε την πανδημία, μετά η αντιμετώπιση θα είναι πάρα πολύ δύσκολη και για μερικούς θα είναι αδύνατη» υπογράμμισε η κ. Λινού και ανέφερε ότι για τη λήψη επιπλέον μέτρων δεν πρέπει να σκεφτόμαστε αριθμητικά, αλλά «πρέπει η πολιτεία και οι πολίτες να κάνουμε τα αδύνατα δυνατά, με σύναισε και αισιοδοξία για να αναστρέψουμε την κατάσταση».

«Τα πράγματα είναι αρκετά σοβαρά γιατί πιέζεται το σύστημα υγειας» τόνισε από την πλευρά του ο Αλκιβιάδης Βατόπουλος υπογραμμίζοντας ότι «οι αυξήσεις σε αυτά τα νοσήματα γίνονται ραγδαία».

«Μέσα σε ημέρες είναι πολύ εύκολο να γίνει αυτό. Το είδαμε στο Ισραήλ, στην Ιταλία, στη Σερβία και αυτό φοβόμαστε περισσότερο» πρόσθεσε ο κ. Βατόπουλος.

Η εξέλιξη της επιδημίας στην χώρα μας

Ολοένα και περισσότερο αυξάνονται οι αριθμοί των κρουσμάτων σε όλη την χώρα και ειδικότερα στην Αττική, όπου καθημερινά να εντοπίζονται 200 άτομα θετικά στον ιό ή και παραπάνω. Διψήφιος αριθμός κρουσμάτων καταγράφεται τις τελευταίες ημέρες στη Λέσβο και τη Σάμο, με την πλειονότητα των θετικών κρουσμάτων να αφορούν σε μετανάστες στα Κέντρα Υποδοχής και Ταυτοποίησης.

Σύμφωνα με τον λοιμωξιολόγο Νίκο Σύψα: 

«Ακόμη και αύριο, αν δούμε μία πολύ μεγάλη έξαρση της επιδημίας, είναι η ώρα να λάβουμε καινούργια μέτρα. Κάθε μέρα μπορεί να είναι μία μέρα που πρέπει να λάβουμε αποφάσεις».

Οι πιέσεις που δέχονται οι ΜΕΘ

Με το σύστημα υγείας να δέχεται τεράστια πίεση καθώς ο αριθμός των νοσηλευόντων είναι ολοένα και αυξανόμενος, οι ΜΕΘ δέχονται μεγάλες πιέσεις. Στις αρχές Σεπτεμβρίου ο αριθμός των ατόμων που νοσηλεύονταν στις ΜΕΘ ανερχόταν στους 41, ενώ σήμερα παρουσιάζεται διπλασιασμός αυτού του αριθμού με 85 άτομα να βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση. Αναμφίβολα, πρόκειται για ένα εμφανές δείγμα της επιδημιολογικής έκρηξης που καλείται να αντιμετωπίσει το σύστημα υγείας, θίγοντας την αναγκαιότητα να αυξηθούν οι κλίνες ΜΕΘ.

Μάλιστα, μετά την χθεσινή σύσκεψη που πραγματοποίησε το Υπ. Υγείας, αποφασίστηκε να τεθεί σε εφαρμογή το σχέδιο σύμφωνα με το οποίο οι κλίνες ΜΕΘ για κορονοϊό αυξάνονται βάσει των αναγκών.

Περισσότερα σε Ειδήσεις