Κάτοικοι και φορείς του Δ. Σουφλίου αντιδρούν στο σχεδιαζόμενο κλείσιμο του στρατοπέδου Προβατώνα

Την οργή των πολιτών έχει προκαλέσει στους οικισμούς Λευκίμη, Προβατώνα και Τυχερό του δήμου Σουφλίου στον κεντρικό Έβρο το ενδεχόμενο ότι η στρατιωτική ηγεσία εξετάζει την αναστολή λειτουργίας του στρατοπέδου «Δελαγραμμάτικα» στον Προβατώνα και την μετακίνηση της 7ης Ταξιαρχίας που εδράζεται εκεί.

Κάτοικοι και φορείς  κυρίως από τον δήμο Σουφλίου συγκεντρώθηκαν έξω από το Επιμελητήριο Έβρου κατά τη διάρκεια της επίσκεψης της Προέδρου της Διακομματικής Επιτροπής της Βουλής για την ανάπτυξη της Θράκης Ντόρας Μπακογιάννη.

Δίπλα στους κατοίκους και μαζί με αυτούς, βρίσκονται ο δήμαρχος Σουφλίου Παναγιώτης Καλακίκος, οι Αντιδήμαρχοι Τεχνικών Υπηρεσιών Δημήτρης Δαρούσης, Τυχερού Γιώργος Δουκαλέτση, ο Πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Θανάσης Δημούτση, ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Τυχερού Άγγελος Ζαπάρτας, ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Προβατώνα Θανάσης Ανδρεάδη, της Τοπικής Κοινότητας Λευκίμμης Σταύρος Τσελέπης, της Τοπικής Κοινότητας Φυλακτού Πυργούλα Παπαδοπούλου και πάνω από 100 κάτοικοι.

Στο βίντεο που ακολουθεί βλέπετε την τοποθέτηση της Ντόρας Μπακογιάννη για την διαμαρτυρία

Μετά τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας αποφασίστηκε νέα συνάντηση την Κυριακή, προκειμένου να αποφασιστούν οι ενέργειες για κλιμάκωση του αγώνα. Η ανακοίνωση αναφέρει:

«Η οργανωτική επιτροπή ενάντια στο κλείσιμο της 7ης Μ/Κ Ταξιαρχίας Προβατώνα, ευχαριστεί όλους τους κατοίκους που συμμετείχαν στη σημερινή συγκέντρωση στο Εμπορικό Επιμελητήριο Αλεξανδρούπολης και διαμαρτυρήθηκαν με ευπρέπεια τηρώντας όλα τα μέτρα προστασίας κατά του COVID.

Επίσης ευχαριστεί όλους τους καταστηματάρχες της περιοχής του Τυχερού που διατήρησαν κλειστά τα καταστήματά τους αλλά και τους μαθητές που απείχαν από τα μαθήματά τους.

Στα πλαίσια συνάντησής της επιτροπής με την κα Ντόρα Μπακογιάννη με αφορμή την επίσκεψή της στην Αλεξανδρούπολη τέθηκε ο προβληματισμός σχετικά με την κατάργηση της 7ης Μ/Κ Ταξιαρχίας όμως δεν προέκυψε κάτι που να δίνει λύσει στο ζητούμενο αίτημα.

Γι’ αυτό, την Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου και ώρα 11.00πμ στο πολύκεντρο Τυχερού θα πραγματοποιηθεί συνάντηση και θα συζητηθούν οι τρόποι με τους οποίους θα αποτραπεί η κατάργηση της 7ης Μ/Κ Ταξιαρχίας Προβατώνα».

Περισσότερα σε Ειδήσεις